U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Belcampo - Het Grote Gebeuren En Andere Verhalen.
Deze versie komt van http://scholieren.samenvattingen.com/documenten/show/8458922/ en is laatst upgedate op 19/02/2002.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 417 woorden.


Op een dag wordt in het plaatsje Rijssen een vreemde ontdekking gedaan. Belcampo hoort een gil vanuit het huis van zijn buurman Hendriks. Belcampo gaat naar zijn buurman toe en vraagt waarom de buurvrouw gilde. Ze had een zeer merkwaardig beest gevonden. Belcampo en Hendriks vangen het beest. Ze besluiten het verhaal in een brief naar de krant te sturen. Even later als Hendriks de brief in de bus wilde gooien komt er uit de brievenbus nog zo'n beest uit de brievenbus. Ze vluchtten naar huis toe.


De volgende ochtend was de hel en de hemel letterlijk losgebroken. Op straat krioelde het van de vreemde wezens.


Er ontstonden twee soorten luiken in de lucht; uit het een kwamen de engelen met rozen in een fel licht uit de hemel neerdalen en uit het andere luik kwamen duivels naar beneden vallen in een soort van rood licht.


In het dorpje was de chaos uitgebroken. Mensen werden uit hun huizen gehaald door de engelen en de duivels. Ze werden naar een centrale plek geleid: het marktplein.


De door de duivel opgejaagde mensen schenen geen pijn te hebben, want ze waren namelijk onsterfelijk. Belcampo bedacht een oplossing hoe hij aan deze chaos kon ontkomen: hij zou zich verkleden als duivel, dan zou hij niet opvallen in de enorme chaos. Zijn plan lukte. Hij ging naar het marktplein. Daar ontstonden 2 groepen: een groep was omgeven door engelen en de ander door duivels.


Belcampo realiseerde zich dat de dag des oordeels zich vandaag afspeelde over de hele wereld. Hij besefte dat hij de alleenheerser van de gehele wereld kon worden, maar hij wilde eerst nog iets anders doen. Hij heeft al enkele jaren een verhouding met een getrouwde vrouw. Die wilde hij redden. Belcampo vond haar en bracht haar op het marktplein naar naar de poort van de hemel. Het plan lukte. Na enige tijd was hij alleen over en was hij dus de alleenheerser van de aarde. Hij realiseerde zich dat alles wat hij deed zinloos was. Er viel niets meer te onthullen.


Een taak die hij kon gaan uitvoeren was het vrijlaten van vogels in het Volkspark. Op weg naar het Volkspark kwam hij een groepje engelen tegen die aan Belcampo, nog steeds verkleed als duivel, vroegen of hij nog ergens mensen had gezien. Hij antwoordde ontkennend. De engelen werden wanhopig. Ze hadden de opdracht om Belcampo op te halen. Hij kreeg medelijden met de engelen. Hij deed zijn masker af en werd door de engelen opwaarts gevoerd.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen