U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Gré Van Der Veen - Gaatjes In Je Tong En Sporen In Het Zand.
Deze versie komt van http://www.studentsonly.nl/uittreksels/bv.asp?BvID=436 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 636 woorden.

Samenvatting
Moentje het Wadduiveltje was zielig omdat hij zijn zeewijfje Sliertje mistte. Hij werd geplaagd door de meeuwen toen de zeehonden kwamen. Moentje was bang voor de zeehonden. Moentje groef een kuiltje in het zand en ging er in zitten. Daar zat Moentje met zijn klauwtjes en zijn horentje en staart met een plukje er aan. Hij blies een muziekje op de gaatjes in zijn tong die hij er in de loop van de jaren in had gebeten. De zeehonden kropen de zandbank op waar Moentje ook op zat. De oudste zeehond van de groep, opa Flippus Flap, waggelde achteraan. De allerkleinste zeehond, Vrözzeltje, kwam opa helpen. De zeehonden vielen in de zon in slaap. Moentje in het kuiltje zag dit allemaal verdrietig aan.
Wiecher werd wakker. Hij trok zijn kleren aan en ging op weg naar zijn vriendinnetje So Fun, die tegenover hem woonde. Samen gingen zij op weg.
Opeens werd de lucht donker en liep Moentje naar Vrözzeltje. Moentje zei tegen hem dat als hij naar Pieterburen wilde komen hij op een boei moest gaan liggen. Daar zag hij Sliertje. Hij was erg blij om haar weer te zien. Het begon te stormen en Vrözzeltje werd opgetild door de golven en weggegooid van zijn moeder. Sliertje pakte samen met Moentje Vrözzeltje op in haar armen en liet Moentje vallen. Ze bracht Vrözzeltje naar de dijk. Moentje kwam terecht op een boei, nadat hij een aantal keren kopje onder was geweest. De moeder van Vrözzeltje zocht hem overal.
Wiecher en So Fun liepen langs de dijk op weg naar de Waddenzee. Onderweg kwamen ze boer Kloosterboer tegen op de trekker. Toen boer Kloosterboer voorbij was begonnen ze te rennen naar de zee. Bij de zee aangekomen keken ze naar de vogels.
Sliertje legde Vrözzeltje op een veilig plekje. Ze herinnerde zich Moentje en ging hem zoeken. Ze vroeg aan de zee en de wind of ze wilde stoppen met stormen en dat deden ze. Zo kon Sliertje Moentje heel snel terug vinden. Moentje en Sliertje gingen terug naar Sliertjes huisje. Moentje floot op zijn tong. Die melodie vond Sliertje het mooiste wat ze ooit gehoord had. Met veel moeite wurmde hij zich door de opening van het huisje van Sliertje. De moeder en opa van Vrözzeltje doken en doken maar vonden Vrözzeltje niet.
Wiecher en So Fun vonden Vrözzeltje op de plek waar Sliertje hem had neergelegd. Wiecher stopte het zeehondje in zijn bodywarmer. Snel brachten ze hem naar boer Kloosterboer. Moentje bedreigde hen onderweg omdat hij het zeehondje wilde hebben. De kinderen zagen hem niet. Boer Kloosterboer bracht het zeehondje naar de zeehondencrèche in Pieterburen en de kinderen gingen mee. Wiecher en So Fun brachten het mandje met het zeehondje er in naar Lenie, het hoofd van de zeehondencrèche. Lenie bracht hem naar een hokje waar hij gevoed werd.
Opa Flippus Flap zocht verder naar Vrözzeltje. Hij werd opeens slap en met moeite kwam hij terug naar de oppervlakte en de zandbank. Hier stierf hij rustig.
Een meneer van de televisie interviewde Lenie, Wiecher, So Fun en boer Kloosterboer. Na een poosje werd Vrözzeltje terug gezet in de Waddenzee en hij zwom direct naar de zandbank. Hij hoorde hier dat Opa Flippus Flap dood was en hij de nieuwe leider was.


Personen:

Moentje het wadduiveltje, Sliertje zijn vrouwtje, Vrözzeltje het kleine zeehondje en zijn moeder, Opa Flippus Flap de oude zeehond, Wiecher en So Fun de kinderen die Vrözzeltje vonden. Boer Kloosterboer en Lenie ‘t Hart.

Plaats:

De Waddenzee en Pieterburen.

Tijd:

De tijd wordt in het verhaal niet duidelijk vermeld.

Thema:

Een modern sprookje over een zeehondje.

Titel:

De titel gaat over de gaatjes in Moentjes tong waardoor hij muziek maakte en de sporen die de verschillende personen in het zand maakten.

Mening:

Ik vond het een beetje een kinderachtig boek, waarschijnlijk bedoeld voor jongere kinderen.


Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen