U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Denk Ik - Art. Pos. Zelfbeeld Gehandicapten 5jgz Mmi Kortem. Ingezonden.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=1299 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Overig en het aantal woorden bedraagt 343 woorden.

Korte inhoud:

De campagne wil iedereen ervan bewust maken dat mensen met een handicap, moeten kunnen deelnemen aan de samenleving. Jammer genoeg kunnen ze dat vaak niet, omdat die samenleving zo ontoegankelijk is. Greet van Gool wil met deze campagne aantonen dat ook mensen met handicap, met behulp van enkele aanpassingen, binnen kunnen op allerhande evenementen waar ze nu vaak geweigerd worden om kinderachtige redenen. En aan mensen zonder handicap wil ze tonen dat mensen die er wel één hebben, niet in een apart hoekje gezet moeten worden: er is geen reden waarom ze niet samen zouden kunnen genieten van een avondje uit.Motivatie voor dit artikel

Ik vind dat mensen met een beperking het recht hebben zo veel mogelijk gewoon in de samenleving te wonen, te werken en te recreëren. Zij moeten de mogelijkheid krijgen om zelfstandig en actief deel te nemen in het dagelijkse leven, in een gewone buurt, dichtbij vrienden, familie en andere mensen. Natuurlijk hebben ze hierbij ondersteuning en hulp nodig; maar ze hebben hier recht op, net zoals wij ook recht hebben op een dokter en een huis.

Ik vind dat ze als volwaardig behandeld moeten worden; met respect en gelijke rechten.Positief:

Er wordt een blik gegeven van hoe er rekening wordt gehouden met verschillende handicaps waar mensen mee geconfronteerd kunnen worden, en je komt tot het besef dat het eigenlijk niet zo moeilijk is om evenementen, fuiven, concerten te organiseren waaraan ook mensen met een handicap kunnen deelnemen. Dit zou misschien wel het begin kunnen zijn van een hele reeks fuiven of concerten.Negatief:

Er is eigenlijk niets negatief aan te merken, ik vind het een stap in de goede richting. Doordat dit feest nu elk jaar georganiseerd wordt, zullen er veel mensen met een beperking (denk ik) hun meer openstellen voor andere, vernieuwde ideeën.Boodschap die ik onthouden heb:

Ik heb geleert dat wij ons moeten aanpassen aan mensen met een handicap en niet omgekeerd. En dat die aanpassing echt niet veel moeite of geld hoeft te vragen. Ik denk dat een klein gebaar dikwijls al voldoende is.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen