U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Arthur Conan Doyle - The Adventures Of Sherlock Holmes: The Five Orange Pips.
Deze versie komt van http://www.studentsonly.nl/uittreksels/bv.asp?BvID=434 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 639 woorden.

Samenvatting
Auteur: Sir Arthur Conan Doyle (1859 - 1930)
Hij is op school geweest in Stonyhurst en ging naar de universiteit van Edinburgh waar hij medicijnen studeerde hier leerde hij de methodes van "deduction" die Sherlock Holmes in zijn boeken gebruikt.
Hij is begonnen als dokter in Southsea en later pas gaan schrijven. Hij onderzocht zaken van mensen die waren beschuldigd van misdaden die ze niet hadden begaan. Zijn bekendste werk was Sherlock Holmes

Tijd: Het verhaal The five orange pips speelt zich af in 1887.
Dit vertelt de schrijver als ik persoon van dokter Watson.
Het verhaal is chronologisch verteld.

Ruimte: Het verhaal speelt zich af in Londen (Het verblijf van Watson en Holmes in Baker street) maar er wordt verteld over plaatsen buiten Londen.

Thema: Het thema van het verhaal is: slecht zijn loont niet.

Personen: Holmes: De briljante detective die de zaak oplost, dun en lang, kan zich heel goed vermommen, woont op Baker street in Londen.
Watson: Dokter, woont bij Holmes, is vriend van Holmes, schrijver van het verhaal, loopt mank vanwegen een kogel in zijn been.
John Openshaw: 22 jaar oud, wees, komt voor hulp bij Holmes, gaat dood.
Bijpersonen: De Ku Klux Klan, zij roeien de familie Openshaw uit en lijden schipbreuk op weg naar Amerika.

Conflicten: De familie Openshaw heeft papieren van de Ku Klux Klan en die willen het terug. Om dit te krijgen vermoorden ze de hele familie.

Ideologie: De ideologie is dat de goede winnen en de slechten verliezen.

Perspectief: We zien het verhaal door de ogen van Watson waar door sommige acties van Holmes niet worden verteld. Het is geschreven in een ik persoon.

Verklaring: The five orange pips betekent "de vijf sinaasappel pitten" en dat slaat op de brieven met vijf sinaasappel pitten er in die naar elk lid van familie Openshaw werd gestuurd.


Verhaal:

Het verhaal gaat over Sherlock Holmes die op een avond word bezocht door een jonge man genaamd John Openshaw. Deze jonge komt helemaal overstuur bij Holmes voor advies en hulp. Hij verteld zijn verhaal over zijn oom die in Amerika heel rijk is geworden en op een gegeven moment hals over kop naar Engeland is vertrokken. De jonge man is bij hem gaan wonen. De oom krijgt opeens brief waar hij heel erg van schrikt. In de brief staat een dreigement en er zitten vijf sinaasappel pitten in. De oom wordt doodsbang en verbrand een stapel papieren, waar, in de brief om word gevraagd. Na een kortte tijd overlijd zijn oom door een ongeluk. De jonge man blijft met zijn vader in het huis wonen tot zijn vader dezelfde brief ontvangt als diens broer. De vader gaat op reis en komt ook om het leven door een zogenaamd ongeluk. De jonge man woont nog in het huis totdat hij dezelfde brief krijgt als zijn vader en zijn oom voor hem. Hij schrikt en gaat naar Holmes voor advies. Holmes zegt tegen de jonge man dat hij een briefje moet achterlaten voor de moordenaars waar op staat dat het papier verbrand is. De volgende dag staat in de krant dat de jonge door een ongeluk om het leven is gekomen. Holmes gaat op ondersoek uit. Hij ontdekt dat een zekere groep uit Amerika genaamd de Ku Klux Klan de moorden op zijn geweten heeft en dat deze groep met een zeilboot de "Lone star" reist. De boot blijkt net uit Londen te zijn vertrokken op weg naar Amerika. Holmes stuurt een brief met vijf sinasappel pitten naar het huis van de baas van de groep en waarschuwt de politie in Amerika. De boot komt nooit aan want zij lijdt schipbreuk.


Eigen mening: Ik vond het een spannend boek. Ik vind het altijd interessant om het redenerings vermogen van Holmes te lezen, het lijkt zo makkelijk.

Citaat: ""They must be cunning devils" he excaimed at last "how could they have decoyed him down there? The Embankment is not on the direct line to the station. The bridge, no doubt, was too crowded, even on such a night, for their purpose"".


Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen