U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Antoine De Saint-exupery - Le Petit Prince.
Deze versie komt van http://www.studentsonly.nl/uittreksels/bv.asp?BvID=431 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 810 woorden.

Bibliografie
Jaar: 1997


Samenvatting
Toen de schrijver zes jaar was tekende hij, na aanleiding van een prentplaat een boa constrictor die een olifant bezig was te verteren. Deze tekening noemde hij tekening nummer één. De grote mensen dachten dat het een hoed was. Vervolgens tekende hij de boa van binnen. Die tekening noemde hij nummer twee. De grote mensen raadden hem aan om zich maar niet meer te bemoeien met open en dichte boa’s, dus werd hij maar piloot.
Een aantal jaren later kreeg de schrijver, toen hij inmiddels vliegenier was, motor pech boven de Sahara – woestijn. Hij kwam met zijn vliegtuig terecht in het zand. Opeens hoorde hij een stemmetje, die vroeg of hij een schaap voor hem wilde tekenen, hetgeen hij deed. De schrijver zag een heel klein ventje. Het ventje vond het eerste paar getekende schapen niet mooi. De schrijver tekende een doos en zei dat daar het schaap in zat. Dit was goed. Dat was de eerste kennismaking met de kleine prins.
De volgende dag vertelde de schrijver dat hij met zijn vliegtuig uit de lucht was komen vallen. Hierdoor ontdekte hij dat de kleine prins ook uit de lucht was komen vallen en wel van astroïde B 612. De volgende dag vertelde de kleine prins dat op zijn astroïde appelbroodbomen groeide. Deze bomen moest de kleine prins er uit trekken anders zou de planeet uit elkaar barsten.
De vierde dag vertelde de prins dat wanneer hij zon’s ondergangen wou zien naar de goede kant van de planeet moest lopen. Wilde hij hem nog een keer zien hoefde hij zijn stoel maar een klein beetje te verschuiven. Op de vijfde dag vertelde de prins, dat hij een hele speciale bloem had. Deze bloem was op een dag komen groeien. De prins had hem goed verzorgd en sindsdien waren zij goede vrienden. De prins had op zijn planeetje drie vulkanen, één gedoofde en twee werkende en dat was makkelijk want dan kon hij daar ‘s ochtends het ontbijt op maken.
Voordat hij op de aarde kwam bezocht hij nog een paar andere asteroïden. Op de eerste woonde een koning, op de tweede woonde een ijdeltuit en op de derde een dronkaard Vervolgens woonde op de vierde planeet een zakenman, op de vijfde, een hele kleine planeet, woonde een lantaarnopsteker en op de zesde woonde een aardrijkskundige, die hem aanraadde om naar de aarde te gaan.
De eerste, die de kleine prins op de aarde tegen kwam, was een slang. Daarna ontmoette hij een bloem die veel minder mooi was dan zijn eigen bloem. Daarna kwam hij in een rozentuin, waar alle maal dezelfde bloemen als zijn eigen bloem stonden. Hij was bedroefd. Hierna ontmoette hij een vos die vroeg om hem tam te maken. Nadat hij de vos tam had gemaakt ontmoette hij een wisselwachter, die hem vertelde dat alle grote mensen altijd haast hadden en nooit wisten waar ze heen wouden.
Voordat hij de schrijver ontmoette, ontmoette hij ook nog een koopman. Toen op de achtste dag was het water van de schrijver op en de motor nog niet gerepareerd. Dus gingen de prins en de schrijver op zoek naar een waterbron. Na enige tijd vonden ze deze. Ze dronken water. Het prinsje bleef bij de put terwijl de schrijver verder ging met het reparen van de motor. De dag daarna was het de schrijver gelukt om de motor te repareren. Hij ging terug naar de put en zag het prinsje met de slang praten. Het prinsje vroeg de slang om hem van zijn lichaam af te helpen zodat hij weer terug naar zijn astroïde kon. Het prinsje en de schrijver namen afscheid en de slang beet het prinsje die terug ging naar zijn planeetje.

Personen

Het kleine prinsje is de hoofdpersoon, omdat het verhaal over hem gaat. De schrijver is de belangrijkste bijpersoon, omdat hij het meest met het prinsje is.

Plaats

Het verhaal speelt zich af in de Sahara-woestijn en op de astroïde B 612 en op een paar andere asteroïden.


Tijd

De tijd wordt in het verhaal niet duidelijk vermeld.

Thema

Het thema van het boek is de ontmoeting van de kleine prins met de schrijver en de reis die de kleine maakte.

Titel

Het verhaal gaat over de kleine prins, vandaar de titel.


Mening

Ik vond het een leuk en meeslepend boekje, vooral de reis van het prinsje in de ruimte. Eerst dacht ik dat het een kinderachtig boekje was, dat over een prinsje op aarde ging. Maar toen ik het ging lezen viel dat heel erg mee, want het ging over reizen en vond ik het zelfs grappig. Ik raad het boekje iedereen aan.


Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen