U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Thea Beckman - Wonderkinderen.
Deze versie komt van http://scholieren.samenvattingen.com/documenten/show/2417828/ en is laatst upgedate op 04/08/2001.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 267 woorden.


Wonderkinderen gaat over twee kinderen: wijntje en Tom. Ze zijn allebei hoogbegaafd en hebben allebei twee klassen overgeslagen. Wijntje gaat naar het Comenius Lyceum, een gymnasium, terwijl haar vriendje Tom van zijn vader naar de LTS moet. Tom is daar niet op zijn plek, hij haalt voor praktijkvakken slechte cijfers, maar van zijn ouders mag hij niet naar het gymnasium. Toom zijn vader is elektricien en dat moet Tom ook worden vandaar dat hij niet naar het gymnasium mag.


Tom zijn vader wordt boos als hij met zijn rapport thuis komt. De vader van Wijntje heeft ook nog geprobeerd de vader van Tom over te halen, maar deze is en blijft eigenwijs.


Tom besluit zelf om in hongerstaking te gaan. Zijn ouders nemen hem daarbij niet serieus tot dat hij bij de dokter flauw valt van de honger. Hij moet opgenomen worden in het ziekenhuis. Zijn ouders begrijpen langzaam dat ze een verkeerde keus hebben gemaakt, zeker na een gesprek met de kinderpsycholoog. De psycholoog heeft uitgebreid met Tom erover gepraat en ze zijn er achter gekomen wat het probleem was. Ook de psycholoog is ervan overtuigd dat hij naar het gymnasium moet. Wijntje en Tom kunnen goed met elkaar opschieten omdat ze beiden een wonderkind zijn. Tom mag na de zomervakantie naar het gymnasium. Tom wil geoloog worden, maar dat vertelt hij nog niet aan zijn ouders omdat deze nu ideeën hebben dat hun zoon minister of dokter wordt.


Wijntje wil pianiste worden, want ze oefent al jaren. Ook haar ouders mogen het nog niet weten omdat hun denken dat ze wiskundelerares wil worden.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen