U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Jan Terlouw - Oorlogswinter.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/2181 en is laatst upgedate op 10/01/2000.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 286 woorden.

Michiel is 15 als de laatste oorlogsjaren aan de gang zijn. In zijn huis zitten mensen, die uit een verre plaats komen, om eten te kopen. Ze kunnen ook overnachten. Dirk, Michiel's beste vriend, geeft Michiel op een dag een brief met daarin een geheim geschreven. Dan wordt zijn vader opgepakt en weggetransporteerd. Later krijgen ze te horen dat zijn vader, de burgemeester, is doodgeschoten. Daarna worden Dirk en de persoon voor wie de brief ook was bedoeld ook opgepakt. Er zit niets anders op dan de brief te lezen. In de brief staat dat Dirk een Engelse piloot verborgen houdt in het het Dagdaliger bos en hem verzorgt. Omdat Dirk dat nu niet kan doen, is dat Michiel's taak geworden. Als de schietwond van Jack, de piloot, niet beter wordt, haalt hij zijn zusje Erica erbij. Op de kop toe worden die nog verliefd ook.

Oom Ben overnacht in het huis van Michiel's moeder. Al gauw vertrouwd Michiel hem helemaal en vertelt hem over bijna alles.

Het kleine broertje klimt op het dak en wordt er weer af gehaald door een Duitse soldaat. Dat is al slecht op te vatten voor Michiel, maar als blijkt dat oom Ben alleen maar slecht in de zin heeft, raakt hij helemaal de kluts kwijt. Want wie is er nu slecht en wie kun je vertrouwen? Michiel komt daar pas achter, als oom Ben op het punt staat Jack over te leveren aan de Duitsers. Een Engels vliegtuigje vliegt over. Michiel kan Jack nog net redden, door hem in een kuil te trekken. Oom Ben wordt doodgeschoten. Als Michiel en Jack in hun dorp aan komen, komen de bevrijders binnen en komt er eindelijk een eind aan de oorlog.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen