U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Jan Terlouw - De Kunstrijder.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/2161 en is laatst upgedate op 28/07/1999.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 528 woorden.

Titel

De kunstrijderAuteur

Jan Terlouw.

Geboren 15 november 1931 te Elburg.Beroepen/werkzaamheden naast schrijverschap:

Jan Terlouw was lijsttrekker van D66 later werd hij commissaris van de koningin in de provincie Gelderland.Bijzonderheden.

In 1970 kwam zijn eerste boek uit genaamd Pjotr. In 1981 en 1982 was Jan Terlouw minister van Economische zaken. Later was hij ook nog Commissaris van de koningin in de provincie Gelderland.Genre

DetectiveVoorkant

Beschrijf de voorkant:

Patrick houdt het schilderij van de schilder Metsu in zijn handen.leg uit wat die met de inhoud te maken heeft:

Patrick, Tom en Victoria hebben dat schilderij opgespoord vonden hem in een oud leegstaand huis. Ze brachten hem naar het musea, maar later stond er in de krant dat hij nep was. De drie vrienden spoorden hem op en zorgden dat hij ongemerkt in het musea werd verwisseld.Inhoud

Hoofdpersoon:

Patrick, is een invalide jongen.

Hij bedekt goede plannen om het schilderij terug te vinden wat ook nog altijd lukt.Waar speelt het verhaal:

Het verhaal speelt zich af in een kleine stad.Wanneer speelt het verhaal:

Het verhaal speelt in de jaren '80Leg uit wat de titel betekent:

De kunstrijder: Het verhaal gaat over een drietal kinderen die een schilderij opsporen, een van hen is een invalide jongen die in een wagentje rijdt vandaar de naam.Vertel in 3/4 zinnen het begin van het verhaal:

Patrick is een invalide jongen die een goede vriend heeft die vriend heet Tom en is doof. Als Patrick en Tom s'avonds in de binnen stad zijn zien ze een meisje inbreken bij een musea zij legt daar een kostbaar schilderij neer in de kelder.Vertel in 3/4 zinnen het verloop van het verhaal:

Patrick en Tom raken bevriend met het meisje dat Victoria blijkt te heten. Haar vader heeft zeven kostbare schilderijen gestolen voor haar invalide broertje. Deze jongen, tekende voordat hij door een auto ongeluk invalide raakte heel veel.Vertel in 3/4 zinnen de afloop van het verhaal:

Patrick, Tom en Victoria zorgen ervoor dat alle schilderijen terug komen bij de musea's. Victoria's broertje Tony komt bij een club waar Patrick en Tom ook op zitten. Die club is voor invaliden en voor niet invaliden. Op deze manier willen ze proberen dat er niet zo wordt neergekeken op de invaliden, door de niet invaliden.Geef 2 voorbeelden hoe het genre is verwerkt:

Patrick en Tom volgden Victoria en zo komen ze er achter waar ze woonde. Patrick, Tom en Victoria sporen als detectives de gestolen schilderijen op.Beoordeling

Noem 2 redenen waarom je iemand zou aanraden dit boek te lezen:

Als je van spannende boeken houdt is dit een goed boek, want het is een heel spannend boek is.

In sommige detective boeken wordt zo lang om iets heen gedraaid, bij dit boek was dat niet het geval.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen