U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Ike Switswater - Het Raadsel Van De Familie Liezekies.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/2151 en is laatst upgedate op 14/10/1999.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 440 woorden.

De schrijfster

Ike Smitswater. Ze is in 1959 geboren en heeft biologie gestudeerd. Tegenwoordig werkt ze als freelance journaliste bij verschillende tijdschriften en kranten. In haar vrije tijd schrijft ze boeken.De gebeurtenissen spelen zich af in Utrecht en Amersfoort.De dingen gebeuren in deze tijd.De hoofdpersoon heet Anne van Rooden.Anne is een meisje van 18 jaar. Ze is heel spontaan en zit op de universiteit in Utrecht.Het verhaal

Het verhaal gaat over twee broers. Boudewijn en Lodewijk Liezekies. Samen stelen zij een codex die miljoenen guldens waard is. De vrouw van Boudewijn,Stefanie, steelt, zonder dat de broers het weten, de codex. Ze verbergt de codex in een bankkluis en draagt de sleutel altijd bij zich. Ondertussen denkt Boudewijn dat Lodewijk de codex heeft en Lodewijk dat Boudewijn het de codex heeft. Ze zijn heel boos op elkaar en proberen allebei de codex in handen te krijgen. Boudewijn en Stefanie gaan uit elkaar. Stefanie gaat samen met haar dochter, Eline, in Amersfoort wonen. Na een paar jaar blijkt toch dat een aantal mensen weten dat zij iets met de codex te maken heeft en er wordt ingebroken. Het sleuteltje wordt niet gevonden. Stefanie krijgt kanker en gaat dood. Ze laat een sleuteltje en een brief aan Eline na. Op de brief staat: " Voor Eline. Te openen op je 21ste verjaardag. Eline gaat in Utrecht studeren en daar op kamers wonen. Ze raakt bevriend met Ids, die daar ook woont, en de huisbazin mevrouw Lam. Eline krijgt echter een ongeluk en gaat daardoor dood. Haar hartsvriendin die een paar jaar daarvoor naar Frankrijk is verhuisd krijgt haar kamer in Utrecht. Via Ids en mevrouw Lam krijgt ze Elines dagboek en het sleuteltje met de brief in handen. Omdat er steeds meer rare dingen gebeuren, er wordt ingebroken een detective die op zoek is naar de codex wordt vermoord, beseft Anne dat het sleuteltje belangrijk is. Daarom gaat ze het sleuteltje om haar hals dragen. Anne schakelt de politie in.

Ze komt erachter van welke bank het bankkluissleuteltje is. Ze gaat naar de bank en haalt de codex op. Als ze thuis komt zit Lodewijk haar op te wachten en wil haar vermoorden, maar dan komt Ids thuis en slaat Lodewijk met zijn viool bewusteloos. Anne belt de politie en Lodewijk wordt ingerekend. De politie gaat opzoek naar Boudewijn, ze vinden hem en hij wordt gearresteerd. Uiteindelijk blijkt dat Boudewijn en Lodewijk de codex samen hebben gestolen en dat Lodewijk Eline en de detective heeft vermoord. De politie zoekt uit wie de eigenaar is van de codex. Dat blijkt de stiefmoeder van Anne te zijn.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen