U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : George Simenon - La Maison Des Sept Jeunes Filles.
Deze versie komt van http://www.studentsonly.nl/uittreksels/bv.asp?BvID=407 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 784 woorden.

Samenvatting
1 Het verhaal gaat over de familie Adelin die in Caen wonen. Meneer en mevrouw Adelin hebben samen zeven dochters: Huguette, Roberte, Coco, Mimi, Clotilde, Rolande en Elisabeth. Het verhaal begint op een zeer speciale dag; de aanstaande verloofde van Huguette komt namelijk langs. Het is Gerard Boildien, de zoon van een zeer rijke man. Ze hopen dat hij de schulden die familie Adelin aan het huis heeft kan afbetalen. Meneer Rorive komt die middag nog langs, dit is een beetje een gemene en gierige man, die het geld terug wil wat Meneer Adelin van hem heeft geleend. Dan komt Gerard op bezoek. De familie wil heel erg aardig tegen hem doen om ervoor te zorgen dat Gerard nog binnen twee maanden het geld voor Meneer Rorive betaalt.
Pas als Coco terug komt van het vissen die middag wordt het pas echt leuk en Coco en Gerard praten bijna de hele tijd met elkaar.

2 Na 15 dagen komen Meneer Rorive en Meneer Adelin elkaar tegen. Rorive verteld dat er twee van zijn dochters bij Gerard op bezoek zijn geweest. Thuis gekomen vraagt hij apart aan Rolande en Coco wat ze daar deden, maar ze vertellen niks want de ene had de ander verboden iets te zeggen.

3 Roberte gaat naar Gerard om hem het geld te vragen en Meneer Adelin krijgt weer bezoek van Meneer Rorive die hem weer inlicht over een bezoek van Rolande bij Gerard. Meneer Adelin negeert dit, maar wordt toch wel ongerust als Rolande maar niet thuis komt. Hij gaat haar zoeken op verschillende plekken, ook op haar werk, maar hij kan haar nergens vinden.
Rolande is namelijk met Gerard een stukje gaan rijden en dan ze komen langs het landhuis van de familie Boildien. Rolande wil naar binnen en dat doen ze, maar dan komt de moeder van Gerard en Gerard verstopt Rolande, want zijn moeder mag haar niet zien. Ontzettend lang moet Rolande verstopt blijven zitten in het ‘rommelhokje’.

4 Coco en Meneer Adelin gaan naar het hotel Boildien omdat ze Rolande en Gerard zoeken, maar er wordt hen verteld dat Gerard nog steeds in het landhuis zit.
Intussen zit Rolande nog steeds in het landhuis verstopt voor Mevrouw Boildien. Gerard en Rolande praten samen over de toestanden rond de verloving met Huguette en ze vraagt meerdere malen of Gerard van haar houdt, maar daar kan Gerard geen antwoord op geven. Dan hoort Mevrouw Boildien hen praten en Rolande moet vluchten en na een hele nacht lopen komt ze in Caen aan, waar ze overnacht in een hotelletje. De volgende dag gaat Rolande stiekem naar Coco toe en vraagt haar met spoed om geld, want ze wil weg uit Caen. Coco gaat naar huis en daar treft ze deurwaarders aan die alle kostbaarheden noteren en willen meenemen. Coco komt weg met 200 franc die ze naar Rolande wil brengen. Maar op de terugweg komt ze Meneer Rorive tegen die verteld dat hij zijn vrouw heeft is overleden en wel wilt trouwen met haar of Rolande; op deze manier zou hij hen ook uit de schulden kunnen helpen die inmiddels zijn opgelopen tot
6000 franc. Coco zegt dat ze erover moet denken en aangekomen bij Rolande vertelt ze over het aanzoek, maar Rolande moet er niet aan denken met Rorive te trouwen.

5 Als de familie zit te eten komt Rolande ineens weer terug. Moeder ligt met migraine op bed en Colette gaat naar haar vader in zijn kantoor om te praten over de geldproblemen. Coco denkt intussen serieus om te trouwen met Meneer Rorive om de familie uit de schulden te helpen; ze zit al uit te rekenen hoeveel jaren zij met Rorive zou moeten leven omdat hij toch al wel oud is. Huguette denkt dat deze toestand haar schuld is en als Coco dat hoort gaat ze naar Huguette toe. Zij vertelt aan Coco dat ze aan Gerard heeft verteld dat Coco nog maar 15 jaar is, omdat ze bang was dat Gérard met Coco zou willen trouwen.

6 Coco heeft besloten zich te verloven met Rorive om de familie te redden. Ze blijft ziek in bed liggen (terwijl ze dat niet is) en geeft Mimi de opdracht dit door te geven aan Gerard. Als Mimi aankomt bij Gerard ziet ze dat Huguette daar is en Mimi gaat weer terug om dit te vertellen aan Coco. Zodra ze dit hoort springt ze uit bed en wil naar Gerard toegaan, maar Gerard is haar voor; die was al naar háár toegekomen. Samen praten ze het uit en Gerard verteld dat Huguette haar de waarheid heeft verteld over de leeftijd en de verloving en het geld. Dan besluit Gerard hen uit de problemen te helpen door de familie de 6000 franc te geven en door en met Coco te trouwen.


Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen