U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Godfried Bomans - Avonturen Van Tante Pollewop.
Deze versie komt van http://www.collegenet.nl/studiemateriaal/verslagen.php?verslag_id=2103 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 701 woorden.

 1. Pa pinkelman en Tante Pollewop moesten uit het huis omdat ze de rekening niet betaald hadden. Pa Pinkelman moest naar het gekkenhuis en Tante Pollewop zocht naar Pa pinkelman. Tante Pollewop ontsnapte uit het tehuis en ging hem zoeken. Toen ze er was mocht ze niet naar binnen, alleen op bezoekuren. ( in Frankrijk )
 2. Tante Pollewop zocht werk, toen ze dat gedaan had ging ze weer naar het ziekenhuis om Pa Pinkelman te halen maar die was weg.
 3. Tante Pollewop hoorde dat hij in de gevangenis zat. Ze gooide vlak voor de neus van een agent een ruit in en kwam ook in de gevangenis. Pa P. vroeg of Flop en Kareltje er ook nog bij mochten, dat mocht van Tante P.( Anne was haar voornaam )
 4. Flop en Kareltje werden bedienden in de gevangenis. De directeur was verliefd op Tante P. Pa P toverde de directeur in een fiets en hij toverde nog 3 fietsen erbij en reden met z'n vieren de gevangenis uit.
 5. De 3 knechten ( die hoorde bij Flop en Kareltje ) zaten achter hen aan. Tante Pollewop d'r band klapte en ze moest naar Rijks bureau voor banden in Den Haag. Ze gingen eerst een hap eten in een hotel iets buiten Heerlen.
 6. Pa P. moest weer terug naar het gekkenhuis en Flop en Kareltje terug naar Flens en Pollewop moest weer gaan werken. Tante P. ging naar de minister president en daar hoorde dat Pinkelman weer ontsnapt is.
 7. Ze hadden elkaar weer gevonden en gingen naar Flens om Flop en Kareltje te halen. Daarna heerste er een huwelijks crisis tussen Pa P. en Tante P. Tante P. zocht naar Pa P.
 8. Later ging het weer goed tussen hen. Ze gingen naar een cafeetje aan de Noordzee. Ze waren van plan op reis te gaan alleen ze weten niet waar naar toe. Ze mochten 3 wensen doen. Hij wenste als eerste een maaltijd.
 9. Hij wenste een koets, die 600 km per uur ging. Ze gingen richting Oeral. Ze gingen in Siberiƫ naar Radium zoeken, ze hadden vele zakken vol.
 10. In Tibet bezochten ze Daila-Lama, daar moest hij onthoofd worden, toen dacht hij dat hij nog een wens had. Toen wenste hij dat hij weer in de koets zat.
 11. Ze botsten tegen de Chinese muur ,alle paarden waren plat. Ze ontmoeten de keizer en Tante P. werd ontvoerd door een keizer ( vrouwenrover)
 12. Pa Pinkelman logeerde bij de echte keizer. Flop hielp een boer, Kareltje ging naar een kostschool. De 3 knechten waren op zoek naar hen.
 13. Pa P. werd minister van financiƫn, later werd hij ontslagen
 14. Pollewop werkte in het circus bij de vrouwenrover, hij ging naar het circus en liet de vrouwenrover en de 3 knechten arresteren en nam Tante P. mee.
 15. Ze haalde Flop en Kareltje er weer bij en gingen naar Japan om lekker te eten.
 16. Ze gingen de zee overzwemmen om naar Japan te gaan, ze kwamen een Japanse plezierjacht tegen en klommen aan boord ,ze waren in Tokio.
 17. Ze werden lid van de drankenbestrijder, ze kregen een lotje en wonnen een luchtballon
 18. De heer Wittebol zei toen zij al in de lucht waren dat het een scherts ballon is en dat hij elk moment uit elkaar kon klappen. Iedereen hing een laken uit dat het een scherts ballon is.
 19. Ze lande op Java, ze bezochten de professor uit Holland
 20. Ze kochten een oude Walvis in de dierentuin, ze staken met de walvis de oceaan over, na een tijdje ging hij dood, er was een walvisvaarder die hem voor 5000 kocht, ze waren aan boord.
 21. Ze vingen een walvis, waar de 3 knechten in zaten. Ze werden weer overboord gegooid. Ze gingen naar Holland.
 22. Ze ontmoeten toen ze in Zandvoort waren de schrijver.
 23. De drie knechten kwamen ook weer in Holland aan ze gingen naar de minister van Justitie en ontsnapten nog net op tijd maar Flens werd gepakt en veroordeeld. Pa Pinkelman won de rechtzaak
 24. Pinkelman wou van Flens een diner van alle personen die voorkomen in het boek, een slotdiner.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen