U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : F. Springer - Quissama.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/2139 en is laatst upgedate op 28/07/1999.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 544 woorden.

Titel

Quissama, een relaasAuteur

F. SpringerUitgever

Wolters-Noordhoff1e druk

1985Gelezen druk

Grote Lijsters versie, 1996Inhoud

Volgt binnenkort.Mening

Esthetische argumenten:

Ik vond zijn manier van schrijven middelmatig behalve dat uit het laatste stuk Pauline weg blijkt te zijn, dat vind ik samen met het Franse accentje op het verhaal wel mooi. Het taalgebruik is niet lastig, het is gewoon gebruikt dus gewoon voor een eenvoudige lezer als ik begrijpelijk.Ethische argumenten:

Ik kon het niet zo goed vinden met de hoofdpersoon en ik weet niet waarom, maar zijn gedrag bijvoorbeeld bij de olifanten stond mij niet zo aan. De rest van de personen had ik gaan problemen mee.Emotieve argumenten:

Zoals al eerder gezegd kan ik het niet zo goed vinden, misschien dat ik daarom het boek ook wel niet leuk vind maar ik denk ook wel dat interesse een grote rol speelt daarbij. Ik kon niet zo goed m'n draai vinden in het verhaal, en misschien omdat het dan ook zo afstandelijk bij mij overkomt roept het geen gevoelens bij mij op.Structurele argumenten:

Ik vond het verhaal niet spannend. Misschien is dat ook nog een punt waarom het boek mij niet zo aansprak. Ik vond het verhaal technisch niet erg knap gebouwd, middelmatig.Realistische argumenten.

Ik vond het verhaal niet herkenbaar, ik of in mijn omgeving of familie en dergelijke heeft niemand voor zo ver ik dat weet, niet zoiets meegemaakt. Het realiteitsgehalte vond ik wel hoog liggen, het verhaal of de gebeurtenissen zou(den) bij wijze van spreken werkelijk gebeurd kunnen zijn.Intentionele argumenten:

Ik heb niet een aanwijzing kunnen vinden van een boodschap die de auteur wil overbrengen. De kijk die de hoofdpersoon op de maatschappij heeft kan ik niet zo volgen, ik kan in dit verhaal bijna geen punten noemen die mij wel aanspraken in het verhaal en als ik eerlijk moet zijn vind ik dit een van de minst interessantste boeken die ik dit jaar gelezen heb. Ik kan dit boek op bijna geen enkel punt positief waarderen.Informatie over de schrijver

Springer, F. (geboren 1932 in Batavia; echte naam: Carel Jan Schneider) Nederlands schrijver die van 1958 tot 1962 bestuursambtenaar op Nieuw-Guinea was en in 1964 diplomaat werd, hetgeen ook onmiskenbaar zijn neerslag heeft (gehad) op Springers literaire activiteiten. De verteller van Springers vlot leesbare verhalen en romans verkeert meestal in diplomatieke of bestuurlijke kringen en observeert in een zakelijke, met ironie gekruide stijl mensen en alledaagse of politieke gebeurtenissen. Springer heeft een voorkeur voor tropische lokaties, idealistische, zelfingenomen of mysterieuze personages en thema's als vriendschap en macht. Vanaf 1977, met de publikatie van 'Zaken overzee', kon Springer op brede belangstelling voor zijn werk rekenen; de roman 'Bougainville' (1981) werd bekroond met de F. Bordewijkprijs, 'Quissama' was in 1985 een heuse bestseller en in 1990 viel Springer de eer te beurt het boekenweekgeschenk te mogen schrijven: de novelle 'Sterrenmeer'. Ander werk o.m. 'Bericht uit Hollandia' (1962; verhalen), 'Schimmen rond de Parula' (1966; novelle), 'Tabee, New York' (1974) en 'Teheran, een zwanezang' (1991; roman). In 1995 kreeg Springer voor zijn gehele oeuvre de Constantijn-Huygensprijs toegekend.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen