U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Carry Slee - Kappen.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/2108 en is laatst upgedate op 28/01/2000.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 726 woorden.

Kappen!

geschreven door Carry SleeSander Koper is een jongen van veertien jaar. Hij zit in de tweede klas bij onder andere Tom, Cas, Olivier, Indra, Heike en Tigo. Maarten en Chris zijn twee vrienden van zijn oude school. Sander is al een tijdje verliefd op Indra maar durft het niet tegen haar te zeggen. Wat hij niet weet, is dat Indra ook verliefd op hém is.

Als Sander op een middag een afspraak heeft met Chris en Maarten is Emiel, een nieuwe vriend van Chris en Maarten, er ook. Emiel is dronken, als ze een stukje gaan lopen, komen ze een meisje met een jongen in een rolstoel tegen. Zomaar geeft Emiel een trap tegen de rolstoel en die valt om. Sander wil de jongen overeind helpen maar de andere jongens trekken hem mee en ze rennen weg. De volgende dag staat er in de krant dat er een invalide jongen is aangevallen door een nog onbekende bende, en dat hij in het ziekenhuis is opgenomen met twee armbreuken. Sander schrikt zich rot en besluit om er niets over te zeggen. Ook wordt hij door Emiel bedreigd dat hij het niet overleefd als hij naar de politie stapt.

René, de broer van Heike (Indra’s beste vriendin), beweerd dat hij Sander en nog een paar jongens, rond de tijd van de misdaad hard weg zag rennen. René stapt naar de schoolleiding en die licht de klas in, gelijk keert de hele klas zich tegen Sander, maar Sander blijft ontkennen. Op dat moment is Indra niet op school, doordat ze de ziekte van Pfeiffer heeft, als ze later wel op school is en hoort wat er is gebeurd gelooft ze gelijk dat Sander het niet gedaan heeft, ze verklaard tegenover de schoolleiding dat Sander die middag bij haar was, en dus niks met de misdaad te maken kan hebben. Heike gelooft haar niet en komt voor haar broer op. Ze is zo kwaad op Indra dat ze niks meer meer haar te maken wil hebben.

Sander besluit dat hij geen verkering met Indra wil, omdat zij voor hem opgekomen is terwijl hij wel schuldig is. Uiteindelijk bedenkt hij dat hij Indra eigenlijk helemaal niet kwijt wil en ze krijgen toch verkering.

Als Sander op een avond met Maarten en Chris ergens een patatje gaan eten komen ze Emiel en een vriend tegen. Ze zijn dronken. Met zijn vijven lopen ze een stukje naar het viaduct. Onder het viaduct komt een jongen op een fiets hen tegemoet. Emiel trekt hem van z’n fiets en geeft hem een dreun voor z’n hoofd, de vriend van Emiel, Chris en Maarten slaan de jongen nog verder in elkaar. Sander probeert ze te stoppen maar dat lukt niet, Sander belt snel met zijn mobiele telefoon de politie, als Emiel dat merkt bedreigt hij Sander ook, als ze een sirene horen slaan ze op de vlucht. Omdat Sander zo bang is rent hij ook weg, na een tijdje merkt hij dat hij gevolgd wordt door Emiel en zijn vriend. Sander rent zo snel als hij kan naar het huis van Indra. Hij vertelt haar da hij achternagezeten wordt door dezelfde jongens die de vorige keer ook bij de bende waren. Als Indra dat hoort krijgt ze door dat Sander tegen haar gelogen heeft en ze zet hem het huis uit. Buiten wordt Sander opgewacht door Emiel en z’n vriend, samen slaan ze hem met zijn hoofd tegen de muur en rennen weg.

Sander wordt opgenomen in het ziekenhuis met een zware hersenschudding. Indra hoort dat en bedenkt dat Sander tegen haar gezegd heeft dat hij de vorige keer ook al geprobeerd had om de jongens tegen te houden, maar dat was toen niet gelukt. Indra heeft spijt dat ze hem het huis uit heeft gezet en zoekt hem op in het ziekenhuis.

Als Sander al een paar dagen in het ziekenhuis ligt komt Emiel langs, hij zegt tegen Sander dat hij tegen de politie moet zeggen dat hij door Maarten en Chris in elkaar is geslagen, terwijl dat helemaal niet zo is. Als hij dat niet doet zal Emiel er voor zorgen dat zijn leven niet lang meer zal duren. Een zuster vangt dat gesprek op en belt de politie. Emiel wordt opgepakt en opgesloten tot de rechter uitspraak doet.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen