U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Carry Slee - Afblijven.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/2096 en is laatst upgedate op 28/07/1999.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1139 woorden.

Titel

AfblijvenOver het boek

Uitgeverij: van Holkema Warendorf.

Omslagillustratie: Roelof van der Schans.

Omslagbelettering: Toine PostOver de schrijver

De naam Carry Slee is haar schrijvers naam, haar echte naam is Sophie Mileau. Ze is geboren in 1949 in Amsterdam. Op de basisschool schreef ze altijd in een schrift verhaaltjes. Na de middelbare school heeft ze 10 jaar dramales gegeven. Carry Slee heeft 2 kinderen en toen die klein waren heeft ze haar kinderen haar zelf verzonnen verhaaltjes verteld. In 1988 zijn die verhaaltjes in de bobo gekomen. Daarna is ze begonnen met boeken schrijven. Andere boeken van Carry Slee zijn: Verdriet met mayonaise, Confetti conflict, SpijtGenre

DramaHoofdpersoon

MellisaBijpersonen

Jordi, Kevin, Fleur, Debby, Toine, René, mevrouw Zuurbier, Rob Houtenbos, Jim, Katy, ouders van mellisa en jordi, en de moeder van Fleur, Anelies Melgers, Frank, Freek en zijn vriendin en meneer van TongerenSamenvatting

Jordi gaat met de ouders van Melissa op vakantie naar Kreta, hij wil archeoloog worden. Om zakgeld te hebben zoekt hij een bijbaantje, hij kan gaan schoonmaken en krijgt er f. 300,00 voor.

Melissa gaat een clip maken. Ze heeft een jongen Rob Houtenbos ontmoet bij een bar.

Een klasgenoot Debby is jaloers als ze het hoort. Melissa zit al jaren op jazzballet. Melissa durft het niet tegen haar ouders te zeggen. Als Jordi thuis komt vertelt hij van zijn bijbaantje als schoonmaker maar zijn vader vindt het niet goed, zijn vader vindt dat hij op zaterdag bij een supermarkt moet gaan werken. Ze kregen er ruzie over.

Om de ruzie bij te leggen gaan ze volgende dag naar Amsterdam.

Jordi mag voortaan de auto van Melissa's vader wassen.

Vrijdagmiddag moet de moeder van Melissa overwerken en haar vader komt pas om zeven uur thuis dus kan Melissa zonder smoes gaan dansen.

Jordi gaat mee. Ze rijden naar de verkeerde studio.

Als ze alles door genomen hebben gaan ze wat drinken en rookt Jim een joint. Melissa neemt ook een trek en wordt er erg melig van. Thuis valt ze als een blok en slaap.

Melissa's oma is ziek geworden en haar ouders gaan haar helpen maar ze kunnen Melissa niet vinden en zeggen het tegen Jordi.

Jordi gaat naar het huis van Jim want ze zouden daar oefenen. Als Jordi aankomt is Melissa helemaal stoned. Als Melissa met Jordi naar huis wil voelt ze zich zeeziek.

De ouders van Melissa komen erachter dat ze een clip aan het maken is omdat er een telefoontje over komt dat de clip wordt uitgesteld.

Haar vader wordt boos en ze mag er niet verder mee gaan, en ze mogen niet naar Kreta. Ze weet niet hoe ze het Jim moet vertellen, maar Jordi zegt dat ze in de pauze naar Jim moet gaan om het uit te leggen, ze komt dan wel later in de gymles, ze komt echter niet meer terug naar school, en Jordi wordt daar erg boos over.

Melissa belt Jordi op dat ze bij Jim is en een te gekke middag heeft en vraagt of Jordi haar op wil komen halen, maar hij gaat niet, want hij is nog boos.

Zaterdags gaan Melissa en Jim naar een discotheek Florida. Op een dag voordat ze naar de discotheek gaat komt Jim Melissa uit school halen.

Jordi krijgt een baantje in een restaurant en dat vindt zijn vader goed.

Jordi, Fleur, Toine, Kevin, Melissa en Debby willen naar de bioscoop, Mellisa is er niet en verzint een smoes dat ze bij Fleur slaapt om niet thuis te hoeven slapen maar bij Jim blijft. Na de film gaan Jordi, Fleur en Toine, Melisse bij Jim halen ( Toine is de vriend van Fleur). Maar ze zijn er niet meer. Als Jordi thuis is maakt hij zich zorgen om Mellisa, want hij denkt dat zij XTC gaat slikken.

Als Jordi's ouders naar bed zijn gaat Jordi naar de discotheek Florida. Jordi gaat met Freek en zijn vriendin naar binnen anders had hij nooit naar binnen gemogen omdat hij nog maar 16 is i.p.v. 18. Midden op de dansvloer danst Mellisa heel wild.

Op een avond wordt er om 11.30 uur aan de deur gebeld. Het is de vader van Melissa. Melissa is het huis uitgevlucht en de vader van Melissa hoopt dat Jordi hem meer kan vertellen waar ze is, maar Jordi vertelt het niet.

Als de vader van Melissa weg wil gaan gaat de telefoon, dat is de politie en die zegt dat Melissa is gefouilleerd in de discotheek en ze had XTC bij zich.

Op school loopt Melissa als een zombie. Bij school ontmoet Melissa weer Jim en Jim zegt dat hij vreselijk geschrokken is en dat hij weet wie die pillen in Melissa's zak gestopt heeft.

Als Melissa weer terug op school is, is ze heel vrolijk, Jordi vindt het vreemd.

Melissa leent geld van Fleur op die pillen te kopen. Melissa steelt ook geld uit jaszaken die aan de kapstok hangen.

Melissa moet bij de directeur (meneer van Tongeren) komen om alles uit te leggen, ze wordt daarna extra in de gaten gehouden.

's Middags moet Melissa de clip opgaan nemen. Jordi gaat mee. Melissa wil graag een pil ze is onzeker. Ze krijgt geen pil van Jim ze moet clean zijn.

Het dansen gaat niet goed.

Melissa mag niet meer meedansen. Na de opname gaat Melissa toch weer met Jim mee.

Als Jordi thuis is, is zijn moeder boos en vraagt waar hij heeft gezeten en waar Melissa is.

Melissa belt Jordi op en hij moet tegen haar ouders zeggen dat het goed met haar gaat maar dat ze niet meer thuis komt. Jordi vertelt alles aan de politie, maar ze kunnen niets doen.

Jordi gaat Melissa zoeken, hij heeft een foto bij zich.

Als Jordi bij het huis van Jim is hoort hij van de buurvrouw dat er een jong meisje verongelukt is. Jordi gaat snel naar het ziekenhuis maar het is Melissa niet.

Frank (uit het kraakpand) belt Jordi om te zeggen dat Melissa naar een houseparty gaat.

Fleur en Jordi spreken om 2 uur 'snachts af bij school want ze gaan naar de houseparty.

Als ze bij de portier staan moet er een ambulance gebeld worden want een meisje is niet goed geworden en het is Melissa. Na een paar uur komt ze uit coma. De volgende dag vertelt Melissa dat ze van Jim drugs moest gaan verkopen op basisscholen.

Jim wordt opgepakt.

Melissa en Jordi krijgen verkering en ze mogen toch naar Kreta.Plaats

Op school in het dagelijks levenTijd

Kan altijd nuEinde

De afloop is goed want, Melissa stopt met etc en ze gaan toch naar Kreta.Titelverklaring

De titel heet afblijven omdat je van etc moet afblijven.Beoordeling

Ik geef het boek een negen want, er gebeurt veel, het is erg dat dit in werkelijkheid ook kan gebeuren en ik hou van dit soort boeken.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen