U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Carry Slee - Afblijven.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/2094 en is laatst upgedate op 28/07/1999.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 664 woorden.

Titel

AfblijvenHoofdpersoon

De hoofdpersonen van het boek zijn Jordi en Melissa.Plaats

Het verhaal speelt zich af in Amsterdam.Samenvatting

Jordi en Melissa zijn vrienden van elkaar ( echter geen verkering ); zij zitten bij elkaar in de derde klas van de Middelbare school.. Ze hebben een vaste vriendengroep, waaronder Fleur, Debbie en Kevin.

Elke vrijdag gaat de vriendengroep ter afsluiting van de week iets drinken in het Kooltuintje. Tijdens een van hun bezoeken ontmoet Melissa Rob Houtenbos. Rob vraagt aan Melissa of zij er iets voor voelt om mee te doen in een clip. Zij moet hiervoor auditie doen. Ze vertelt het niet aan haar ouders omdat ze weet dat ze het niet mag.

Op de dag van de auditie ziet ze er erg tegenop. Jordi gaat met haar mee. In eerste instantie zitten ze in de verkeerde studio, maar gelukkig komen ze nog net op tijd bij Rob. Melissa ontmoet bij de clip de andere dansers, Jim, Katy en Ron.

Jordi vindt Jim een opdringerig figuur. Zij slaagt voor de auditie en mag meedoen aan de clip, maar ze moet nog veel oefenen. Jim biedt aan om Melissa hierbij te helpen.

Direkt na de auditie gaan ze even wat drinken met de Jim, Katy en Ron. Ondertussen draait Jim een joint en geeft hem door aan de anderen. Jordi weigert, maar tegen Melissa zegt Jim:

Kom op meid, je bent nu een artiest. Niet zo truttig, neem een hijs.

Ze doet het, en later zelfs twee halen achter elkaar. Ze voelt zich heerlijk in deze toestand. Jordi absoluut niet, maar blijft bij Melissa.

Vanaf dat moment gaat Melissa regelmatig naar Jim om te "oefenen". Ze voelt dat ze stukken beter danst als ze een joint heeft genomen. Er gebeuren allerlei dingen met Melissa. Jordi wordt heel boos op Melissa als ze vertelt dat ze LSD heeft gebruikt, alleen maar om erbij te horen. Omdat haar ouders niet vaak thuis zijn, hebben zij niets in de gaten. Totdat Rob Houtenbos naar haar ouders belt en vertelt over de clip. Ze krijgt huisarrest. Vanaf dat moment gaat Melissa spijbelen van school. Telkens belooft ze Jordi dat ze ermee zal stoppen (met de LSD) maar als ze bij Jim is, vergeet ze alles. Ze gebruikt zelfs xtc-pillen. Als Melissa een afspraak naar de film niet nakomt, raakt Jordi in Paniek. Jordi gaat haar zoeken in een nachtclub, waar Melissa hem over heeft verteld. En ja, hoor, daar is zij. Hij vlucht de nachtclub uit. De ouders van Melissa komen erachter dat Melissa gebruikt, maar ze verdenken de hele vriendengroep van drugsgebruik. Ook Jordi's ouders. Dan vertelt Melissa aan de direkteur van de school dat alleen zij gebruikt. De direkteur belt de ouders van Jordi. Als de klas hoort van de problemen van Melissa, negeren velen haar. Ze willen niets te maken hebben met een junkie. Melissa probeert te stoppen, maar kan niet meer dansen zonder iets te gebruiken. Ze wil perse meedoen aan de clip, dus gaat ze mee met Jim. Dan krijgt Jordi een telefoontje van Melissa:

Ik kom niet meer thuis, dat is het beste voor iedereen. Ik maak jullie allemaal ongelukkig. Jordi gaat met de vader van Melissa op zoek. Op school praat de klas met Annelies, hun klasselerares. Zij zegt: Jullie moeten niet boos zijn op Melissa, maar op de jongen die haar heeft volgestopt. Op de walgelijke wereld die achter de drugs zit. Het is niet zo onschuldig als het lijkt. Je wilt niet achterblijven en je neemt ook een pilletje. Wat is nou een pilletje? Het is bloedLink! Kijk naar Melissa. AFBLIJVEN, horen jullie? AFBLIJVEN!!! Jordi blijft zoeken. Weken achter elkaar. Eindelijk vinden Jordy en Fleur haar bij een HOUSEPARTY. Melissa is bewusteloos geraakt door de drugs en wordt naar een ziekenhuis gebracht. Gelukkig haalt ze het. Jim wordt later opgepakt. Melissa heeft beloofd geen drugs meer te nemen.

Vanaf dat moment kunnen Melissa en Jordi niet meer zonder elkaar. Ze hebben verkering.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen