U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Allan W. Eckert - Het Gebeurde Bij De Haviksheuvel.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=1159 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 689 woorden.

Titel: Het gebeurde bij de haviksheuvel

Auteur: Allan W. Eckert

Thema: avontuur

Ruimte: in Canada. Het was op een heuvellandschap

Tijd: In 1870

Actualiteit: Het verhaal heeft ook wat te maken met de echte wereld. Er wordt op dieren gejaagd en dit gebeurd hier ook.Kleine bespreking:

Ben is een jongen die nog niet naar school gaat en elke dag buiten speelt. Hij volgt elke dag dieren en kan er precies mee praten, maar het is gewoon hoe hij omgaat met dieren. Hij zegt thuis bijna niets en iedereen denkt dat hij abnormaal is, zeker zijn vader, eigenlijk wordt hij beschouwd als een “buitenbeentje”. Dus heeft hij nooit veel contact gekend met zijn familie. Dit gaf moeilijkheden zowel thuis als in de omgeving. George Burton is de nieuwe buurman die jager is. Hij is een echte bruut, dus niemand kan hem uitstaan.

Op een dag gaat Ben terug het bos in zoals elke dag en hij ontmoet een das. Hij bootst al de geluiden na van de das. Door deze geluiden wordt de das rustig en valt hij Ben niet aan. Hij doet dit keer op keer als hij das tegenkomt de dagen nadien en zelfs bij andere dieren maakt hij geluiden. Op een dag gaat Ben weer het bos in en volgt een dier, maar opeens begint het te stormen en vindt hij zijn weg niet meer terug dus zoekt hij een schuilplaats want het wordt al wat donker en het gaat hevig regenen. Twee maanden was hij verdwenen, er waren zoekacties geweest maar niemand vond hem nog terug. In al die tijd heeft Ben zich onder rotsen schuil gehouden. In die tijd was hij ook weer de das tegenkomen. Na lange tijd ontstond er een band tussen de das en Ben omdat Ben zo lief was en de geluiden nabootste voelde de das zich op zijn gemak. De das had ook een wonde aan zijn poot en Ben verzorgde die. De das haalde elke dag eten voor Ben omdat Ben niet durfde buiten komen. Na ene tijd was Ben eigenlijk wat verdierlijkt doordat hij omging me de das. De zoekacties naar Ben waren ondertussen al een tijdje gestaakt maar Ben zijn vader wou toch niet opgeven en ging met zijn andere zoon nog opzoek. Na enkele dagen zoeken waar ze nog niet waren geweest vond John ( broer van Ben)een spoor van Ben en zag wat bewegen aan de rotsen het was Ben. Eerst was Ben wat vreemd en gewelddadig tegen John maar na eventjes herkende Ben John. Hij wou alleen contact met John omdat hij degene was die hij het meeste herkende. Ze gingen terug naar huis, maar niemand uit de buurt mocht weten hoe ze Ben hadden gevonden en in welke staat hij was. Daarom vonden een verhaal uit. Ben die ondertussen beste vrienden was met de das, waren nog altijd samen. Maar tot de dag dat Burton ( de buurman) op het erf kwam. Hij zag de das en schoot op hem, het leek alsof hij dood was. Ben wist beter en gaf het beest veel liefde en het was precies een mirakel, maar de das kwam terug tot leven. Na deze gebeurtenis hadden Ben en zijn vader een sterkere band gekregen en begon Ben wat meer socialer te zijn.Personages:

Ben MacDonald: Hij is een klein jongetje van 6 jaar dat zeer verlegen is en geobsedeerd door alles wat leeft in de natuur.

Hij praat bijna nooit met zijn familie. Alleen voor zijn moeder en broer heeft wat belangstelling. Hij is een avontuurlijke jongen, hij is altijd in het bos dingen aan het onderzoeken. Ben hield ervan om veldmuizen en vogels op te sporen en te bespiedenGeorge Burton: Hij is een jager die de nieuwe buurman wordt van Ben. Iedereen verafschuwt hem, zeker Ben omdat hij op dassen jaagt. Hij is ook altijd zo bruut tegen iedereen en heeft geen gevoelens.Wiliam MacDonald: Dit is de vader van Ben hij vindt dat zijn zoon niet normaal is, dus trekt hij zich er niet zoveel van aan. Na een tijdje wordt de relatie beter tussen en is hij een echte vader geworden voor Ben. Dit kwam allemaal door wat er was gebeurd met Ben.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen