U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Thea Beckman - Saartje Tadema.
Deze versie komt van http://scholieren.samenvattingen.com/documenten/show/2438078/ en is laatst upgedate op 26/08/2001.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 501 woorden.


1. Wat vind je het mooiste, leukst, interessantste, engste, opvallendste deel van het boek? Geef aan waarom je dat deel gekozen hebt. Wat vind je het minst goede aan het boek? Leg duidelijk uit.


Het mooiste vond ik dat Auke haar vraagt of ze met hem wil trouwen en dat ze dat wil. Het leukste vond ik dat ze werkte in een herberg en dat al die scheepslui haar zitten te jennen en dat ze overal gewoon op in gaat. Het engste vond ik toen ze op werd gesloten in een hok waar een lijk lag. Het opvallendste was dat ze op zichzelf op zoek ging naar werk en dat ze dat ook kreeg. Het minst goede va het boek vond ik het begin toen ze nog in het weeshuis zat want dat was geen leven.
2. De figuren uit het boek reageren soms anders op bepaalde situaties dan jij gedaan zou hebben. Bespreek uitvoerig hoe jij gereageerd zou hebben op een situatie die in het boek beschreven wordt.


Ik zou denk ik nooit zelf zo’n herberg in lopen om te vragen om werk ik den k dat ik dan met nog iemand naar werk zou gaan zoeken.

3. Raad je je klasgenoten aan om het boek te lezen?


Ja, ik vond het een leuk boek in het begin zit ze dan nog in het wees-huis en dat vond ik niet zoveel aan. Maar toen ze in de herberg ging werken vond hik het wel heel erg leuk want dat was echt leven ik raad het boek echt aan te lezen.
4. Wat kun je volgens jou van dit boek leren?


Hoe het vroeger ging als je dan wees was dat je dan in een weeshuis ging en dat je eerst bij de jongeren zat en later ging je naar het meis-jeshuis en dan moest je gaan zokeen naar werk.
5. Misschien lijkt het boek op een ander boek dat je al eens hebt gelezen.


Ik heb nog nooit eerder zo’n soort boek gelezen.
6. Gaat het boek over een onderwerp waar je wel eens over hebt nage-dacht of iets over gelezen hebt? Heeft het boek je nieuwe kanten van het onderwerp laten zien? Ben je het eens met de mening die uit het boek over het onderwerp blijkt?


Ik vind niet echt dat het boek een bepaald onderwerp heeft maar dat het gewoon een soort levensverhaal is. Ik heb wel eens gehoord over wezen maar verder heb ik er nooit echt bij stil gestaan.
7. Bedenk zelf een andere goede titel voor het boek en leg uit waarom je dat ook een goede titel zou vinden.


‘Het leven van Saartje Tadema’ het is echt het levensverhaal van haar zo ongeveer.
8. Stel: Je mag een dag ruilen met een van de verhaalpersonen. Met welke verhaalpersoon zou je ruilen en waarom?


Met Saartje zelf zou ik wel eens willen ruilen. Ik zou wel eens willen we-ten hoe het er in een weeshuis aan toe gaat in zo’n weeshuis hoe ze daar leven en ik zo wel eens met eigen ogen willen zien hoe het daar in die herberg er aan toe gaat.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen