U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag :  - Noodstop Ingezonden Door: Dimitri Verstreken Ca.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=1125 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Overig en het aantal woorden bedraagt 249 woorden.

Noodstop en aan/uit-schakelaarEen draaibank wordt aangestuurd door verschillende elektrische systemen. Er is een zeker risico aanwezig dat hierin storingen ontstaan door bijvoorbeeld een relais dat blijft hangen. Dergelijke gevallen zouden tot oncontroleerbare situaties kunnen leiden. Ondanks dat de kans hierop vrij klein is, is er ten behoeve van de veiligheid voor gekozen om het systeem uit te voeren met een noodstop. Naast de gewone schakelaars, is er ook een knop op de afstandsbediening als noodstop uitgevoerd.

Voorheen moesten alle besturingskastjes apart in- en uitgeschakeld worden. Om het geheel gebruiksvriendelijker te maken, is er in de schakeling tevens een aan/uit schakelaar opgenomen. Hiermee kan de voeding van het totale systeem centraal bediend worden. Een indicatielampje geeft de status aan. In figuur 1 is de elektrische schakeling opgenomen.Het schakelen gebeurt door middel van een vierkanaals 24V relaisschakelaar die spanningsloos geopend is. De voedingsdraad wordt via poort 4 teruggekoppeld naar de relaisspoel. Op deze manier wordt er een blijvend contact gemaakt, totdat een van de noodknoppen of de uit-schakelaar bediend wordt. Na een noodstop dient de noodknop uitgetrokken te worden, waarna het systeem met de aan-schakelaar opnieuw opgestart kan worden.

Voor de besturingskastjes en de actuatoren, worden twee draden geschakeld, namelijk op relais 1 de 24V voeding vanaf de twee seriegeschakelde accu’s en op relais 2 de schakeldraad tussen de twee accu’s van de TU/e bediening. Daarnaast is er relais 3 voor de 12V voeding van de ontvangerkasten. De schakeling is voor alle drie de kringen gezekerd met 10A smeltzekeringen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen