U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Brian D'amato - Beauty.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=1116 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 585 woorden.

BOEKBESPREKING

Informatie boek:

Titel: Modelleren met menselijk vlees

Oorspronkelijke titel: Beauty

Schrijver: Brian D’Amato

Uitgverij: A.W Bruna Uitgevers B.V Utrecht

Vertaling: Ineke Van ElskampKorte inhoud:

Jamie Angelo is een kunstenaar die bevriend is met een plastish chirurg, Mark Saltzman via hem komt hij in contact met dr.Karl Vanders een wetenschapper die werkt aan een nieuwe materie PCZ 10 genaamd, een soort plastic dat optimaal gevormd kan vorman en zich hecht aan menselijk vlees.Jamie ziet hierin grote mogelijkheden en ontwikkeld met Mark een bahandelingsplan voor zwaar verminkte slachtoffers met brandwonden. De reconstructies lukken perfect.Jamie vind dit nog niet genoeg en hij begint een perfect gezicht te ontwerpen ,een gezicht met westerlijke schoonheid maar toch met van elk werelddeel een stukje schoonheid erin zodat iedereen er dol op zal zijn. Waneer hij zijn vriendin het nieuwe gezicht geeft wat hij had ontworpen word zij een filmster en iedereen aanbid haar ze is al populairder dan Marilyn Monroe ooit geweest is.Jamie geeft andere sterren ook een “facelift” het gaat allemaal perfect totdat op een dag er iets vreemd begint te gebeuren met de sterren hun gezichten.maar bij de brandwondslachtoffers is alles nog perfect in orde…Jamie ontdekt dat er een mol in hun team is…

Iemand wilt hem zijn gave afpakken en met de eer gaan lopen…Personages:

Jamie Angelo: hij is de hoofdrolspeler en de kunstenaar

Mark Saltzman: hij is jamie’s beste vriend en plastish chirurg

Karl Vanders:hij is de uitvinder van de “nephuid”

Jaishree:de vriendin van Jamie die een nieuw gezicht krijgt.Een fragment:

Mischien moest ik Jaishree een andere naam geven, een naam die begon met een m.Ze moest die blik in haar ogen hebben: die tijdloze,mysterieuze blik van de universele moeder.Dat kon ze perfect.

Ze zou de essentie en het toppunt van tienduizend jaar van het symbool zijn. En voor de eerste keer zou iedereen op aarde het symbool kennen, omdat dat met moderne communicatiemiddelen mogelijk was.En ze zou de volkeren bijeen brengen. Ze zou een soort eenmans we are the world worden. Ze zou in de politiek gaan, als een soort gids. Iedreen zou zo gek zijn op haar dat men elkaar niet meer zou bevechten; en haar uiterlijk zou lang intact blijven.Ze zou de uitstraling van het onsterfelijke krijgen. Maar ze zou bereikbaar zijn; de mensen zouden haar ook in het echt te zien krijgen omdat ze dan net zo perfect is als op het filmdoek. Ze zou het grootst kunstwerk aller tijde worden, het eerste kunstwerk in een levend medium; ze zou de mona lisa van de eenentwintigste eeuw worden; mijn simpele vakmansschap in mijn kleine atelier zou het begin van de wereldvrede inluiden ; en hoe zou ze gaan heten?

Ze zou slechts een naam hebben, een opvallende naam die begon met een m.

Ik zette mijn computer aan en begon alle namen die ik me herinnderde te typen.

Minaz. Minaz, het klonk perfect. Oud maar ook high-tech . de ouderwetse toekomst.

En de nadruk op het India-gedoe leggen was perfect; ze zou een vertegenwoordiger zijn van de derde wereld, maar dan de oude, mondaine derde wereld. En ze zou er etnish uitzien op een blanke manier, zodat mensen uit echte racistishe streken toch geen problemen met haar zouden hebben; ik zou haar sexier maken dan Marilyn en Venus,een vruchtbaarheidsgodin,een tijdloze reîncarnatie van de essentie van de vrouw. Ik pakte mijn klei, tewijl ik aan die blik van de vroeuwen dacht.Mijn mening:

Ik vond het een heel goed boek.je kunt de passie van de schrijver echt voelen as die verteld. Ik vind het wel een luguber idee van mensen te maken maar dat maakt het net wel spannend.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen