U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Thea Beckman - Kruistocht In Spijkerbroek : Een Historische Roman.
Deze versie komt van http://scholieren.samenvattingen.com/documenten/show/9485116/ en is laatst upgedate op 15/01/2004.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 382 woorden.


De genre is: F. van Fliet

Inhoud:


De hoofdpersoon is:


Rudolf Wega (Hij word ook wel dolf genoemd)

De bijpersonen zijn:


Leonardo, Dom Anselmus, Dom JohannesHet verhaal speelt zich af in 1212 en in die tijd geloofde bijna iedereen nog in God en in heilige.

Het boek duurt ruim 2 maanden, er zijn tijdsversnellingen en tijdsvertragingen.

Het probleem in het boek is:


De vrienden van de vader van Dolf (Rudolf) zijn groot uitvinders. Zij hebben net een tijdmachine uitgevonden en Rudolf wil hem heel graag testen om een riddertoernooi in England te zien. Na wat gezeur mag het. Hij moest na 3 uur op precies dezelfde plek terug zijn.

Toen hij in het verleden aankwam ging hij eerst een beetje rondkijken toen kwam hij Leonardo tegen hij was een reizende student ze hadden heel lang gepraat toen er duizenden kinderen langskwamen. De 3 uur waren bijna om en hij moest terug hij kon niet door de kindermassa heen en zag toen ineens een kind verdwijnen op de plek waar hij moest zijn om terug te keren naar de 20ste eeuw. Hij zat nu gevangen in de middeleeuwen. Hij liep met de kindermassa mee, ze beleven samen allemaal avonturen. Op een dag vindt een van de kinderen een pakje voor Dolf, het pakje kwam van zijn vader. Zijn vader zei in de brief(die in het pakje zat)dat hij naar een plein moest komen om weer terug geflitst te worden naar de 20ste eeuw. Hij ging naar het plein toe en wachtte tot de tijd aan brak……

De betekenis van de titel is:


Rudolf loopt in zijn spijkerbroek een kruistocht. Als je de titel verder wilt begrijpen kan je het ook zo noemen’’een kruistocht in een spijkerbroek lopen’’

Wat ik zelf van het boek vond:


het was een leuk, mooi en spannend boek. Het boek werd in het begin spannend en toen had ik gewoon de neiging om door te lezen. Het verhaal blijft het hele boek spannend. Want die avonturen van hun moesten allerlei ziektes overleven, armoede over winnen. maar er zijn ook hele spannende stukjes waarin met de dood bedreigt word.

Korte samenvatting:


Rudolf Wega belandt door een tijdmachine plotseling in de kinderkruistocht van 1212. omdat hij niet meer terug kan naar de 20ste eeuw, besluit hij ongeveer 8000 kinderen te volgen op hun gevaarlijke tocht over de Alpen naar Genua, waar een groot wonder zal gebeuren.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen