U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag :  - Filmbespreking Jack.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=1106 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 376 woorden.

Filmbespreking1. Technische steekkaart:

- Titel van de film: ‘Jack’

- Jaar van uitgave: 1996

- De regisseur: Francis Ford Coppola

- Acteurs: Jack: Robin Williams, Moeder Jack: Diane Lane, Vader Jack: Brian Kerwin, Lerares Jack: Jennifer Lopez, Privé-leraar Jack: Bill Cosby, Vrienden Jack: Fran Drescher, Mario Yedidia, Jurnee Smollett, Todd Bosley, Jeremy Lelliott

- Speelduur: 108 min.

- Filmgenre: Een romantische komedie2. Korte inhoud:

De film handelt over een te vroeg geboren baby: ‘Jack’. Hij lijdt aan een uitzonderlijke afwijking. Zijn lichamelijk verouderingsproces gaat vier maal sneller dan normaal.

Als Jack tien jaar oud is, ziet hij eruit alsof hij de leeftijd van 40 jaar bereikt heeft.

Jack krijgt in zijn kinderjaren privé-lessen, maar eigenlijk wil hij, net als ieder kind, naar een gewone school. Zijn ouders zien dit echter niet zitten.

Op een dag stemmen ze toch toe en mag hij naar een gewone school. Dat maakt Jack heel gelukkig, maar in eerste instantie lijkt het tegen te vallen. Hij wordt namelijk gepest door zijn medeleerlingen omdat hij er als een volwassene uitziet.

Op een dag wordt er een basketbalwedstrijd georganiseerd in de school. Zijn klasgenoten kunnen maar niet winnen en vragen Jack ter hulp. Jack scoort heel vaak, dankzij zijn groot gestalte, een groot aantal punten en tot hun grote vreugde wint de ploeg. Vanaf dan is hij de held van de klas en heeft hij veel vrienden. Jack beleeft samen met zijn vrienden knotsgekke avonturen en hij is heel gelukkig.

Jammer genoeg wordt Jack vlug oud. Hartproblemen verplichten hem thuis te blijven, hij wordt een beetje depressief en hij trekt zich terug op zijn kamer. Wat zijn vrienden ook proberen, hij mag niet meer met hen spelen.

Op een dag beseft Jack dat thuis blijven zitten en piekeren geen zin heeft en besluit hij om terug naar school en zijn vrienden te gaan.

Op 72 jarige leeftijd slaagt hij, samen met zijn vrienden in zijn eindexamen. Onnodig te zeggen dat er een groot feest gevierd wordt!!3. Eigen mening:

Ik vond het een grappige en ontroerende film. Het leukste vond ik de momenten wanneer ze allen samen in de boomhut plezier maakten en bijvoorbeeld wormen met ketchup en mosterd aten. Het ontroerendste was toen hij de lerares mee uitvroeg om een avondje uit te gaan.

Het is vooral een aanrader omdat je er wel eens mee kan lachen en soms ook wel eens droevig was.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen