U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Thea Beckman - Kruistocht In Spijkerbroek : Een Historische Roman.
Deze versie komt van http://scholieren.samenvattingen.com/documenten/show/5463660/ en is laatst upgedate op 20/06/2002.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 505 woorden.


ALGEMENE GEGEVENS

1. AUTEUR: Thea Beckman

2. TITEL: Kruistocht in Spijkerbroek

3. UITGEVER/1E DRUK: lemningscaat/1975

4. GENRE: geschiedens

BESCHRIJVING VAN DE INHOUD

5. DE HOOFDROLSPLER: Rudolf

6. WAAR: In Europa (het verhaal speelt zich in veel landen af)

7. WANEER : Heden en de 18e eeuw

8. BELANGRIJKSTE PROBLEEM: Rudolf zit vast in het verleden.

9. BEGIN: Rudolf wordt met een tijdmachiene naar het verleden gestuurd.

10. AFLOOP: Rudolf wordt net voordat hij omver gelopen wordt teruggezonden naar het laboratorium.

11. WAAROM DEZE TITEL: Rudolf heeft nog een spijkerbroek aan als hij zich aansluit bij de kruistocht.

12. SAMENVATTING: Rudolf is een 16 jaar oude jongen die wordt teruggezonden naar het verleden. Hij komt midden in een kinderkruistocht terecht. Hij zit vast in het verleden. Als ze bij de beloofde stad Jeruzalem aankomen staat hun een onaangename verassing te wach-ten…

Ze zijn uitgekomen op een slavenmarkt! De ‘heilige monikken’ die kinderkruistocht leidden, waren geen echte monikken maar slavenhandelaren die de kinderen wilden verkopen op de slavenmarkt! Om dit alles te verwerken gaat Rudolf in zijn eentje een rustig dorpje binnen en vind een metalen doosje. Daar staat in waar en wanneer hij in dat dorpje moet gaan staan om terug gezonden te worden. Als hij daar staat, komt er een stoet mensen aangelopen en willen hem van zijn plek weg duwen om erlangs te kunnen, dan wordt Rudolf teruggeflitst en is hij weer terug in het laboratorium waar het verhaal begon.

MIJN EIGEN MENING

Ik vond dit boek een heel erg goed boek, omdat ik vind dat je van schrijvers die over het ver-leden schrijven veel kunt leren en omdat ik al veel boeken van Thea Beckman heb gelezen die ik mooi vond en deze vond ik dan toch nog de mooiste van allemaal!

Het mooiste stuk uit dit boek vond ik toch wel; het stuk waar alle kinderen bij de slavenmarkt aankomen en te horen krijgen dat ze bedrogen zijn. Ik vind dit een heel mooi stuk omdat ik weet hoe dat zou moeten voelen. Ik zou het heel erg vinden. Dat vonden alle kinderen die aan die kruistocht mee hadden gedaan ook, daarom vermoorden ze ook de "monikken". Misschien op een heel gruwelijke wijze, (de kinderen sloegen, schopten en krabden hun ogen uit) maar dat was toch ook wel hun eigen schuld. Ik vind ook dat dit boek een hele mooie verhaallijn heeft. Want in het begin heeft Rudolf nog niets te zeggen, maar na een tijd beginnen de kin-deren te begrijpen dat hij er toch veel van weet en dat hij alles goed bedoeld.

Als ik dit boek een cijfer zou moeten geven, zou ik dit boek een 9.5 geven, omdat dit een van de mooiste boeken is die ik ooit gelezen heb!
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen