U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Search For Extra Terrestrial Intelligence - Buitenaardse Wezens Ingezonden Door: Mike Categ.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=1079 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 506 woorden.

Al decennia lang wordt er in de ruimte gezocht naar tekenen van buitenaards leven. Vooral het Amerikaanse instituut Seti (search for extra terrestrial intelligence) is daar zeer actief mee bezig. Het zoeken gebeurt voornamelijk door middel van luisteren. Men luistert naar geraas uit de ruimte, men vangt elektromagnetische straling op en probeert daar iets zinnigs in te horen of te zien.Seti is inmiddels al jaren bezig met het opvangen van een enorme berg aan signaaltjes uit het heelal. Men vergaart er zo veel dat men geen kans meer ziet om ze allemaal zelf te onderzoeken. Daarom heeft men mensen met een computer uitgenodigd om mee te helpen aan het onderzoek. Het maakt niet uit waar men woont in de wereld, iedereen kan er aan meedoen.De deelnemers krijgen een speciaal computerprogramma en vervolgens regelmatig pakketjes met signalen toegezonden via internet, en de computer wordt dan aan het werk gezet. De hoeveelheid gegevens die er zo inmiddels in verwerkt is, moet duizelinwekkend groot zijn. En heeft het al resultaat gehad zult u misschien vragen? voor zover ik weet niet.Communiceren achten de wetenschappers zelf al onmogelijk. Omdat signalen die wij uitzenden weliswaar met de snelheid van het licht reizen, maar dan toch nog jaren onderweg kunnen zijn voordat die boodschap een buitenaardse beschaving ergens in het universum bereikt. En mochten de wezens van die beschaving zo alert zijn om onmiddelijk op die boodschap te reageren, dan duurt het weer jaren voordat wij die reactie ontvangen.Ik denk dat we voorlopig geen signalen uit de ruimte zullen ontvangen die wijzen op intelligent leven buiten de aarde. Waarom niet? Omdat wij die signalen, als ze ons al bereiken, niet kunnen opmerken. Wij denken wel dat we al heel veel weten en kunnen, en relatief gezien is dat misschien waar, maar van alles wat we nog niet weten en kunnen, daat hebben we nog geen benul van.De golven die zich door de lucht kunnen verplaatsen hebben we verdeeld in frequentiebanden, en die banden hebben we verdeeld in: radiogolven, microgolven, infrarood, zichtbaar licht, ultraviolet, röntgenstralen en gammastralen.Mocht buitenaardse intelligentie zich al bedienen van deze golven, dan is het nog de vraag of ze tot de aarde kunnen doordringen.Een nog lastigere kwestie is die van de codering. Als de opgevangen golven worden gebruikt om een boodschap over te brengen, hoe is die boodschap gecodeerd, hoe is de informatie gemoduleerd op de draaggolf? Vijftig jaar geleden wisten wij nog weinig tot niets af van digitale codering.

Alle zend-en ontvangstsystemen waren gebaseerd op analoge gegevensoverdracht. Nu zijn we langzamerhand bezig met overschakelen naar digitale zendsystemen.Wie weet gebruiken de buitenaardsen wel heel andere coderingen, waar wij nog geen flauw benul van hebben.We kunnen dus zoeken tot we onze wegen kruisen, we zullen het niet vinden. Het kan om ons heen en zelfs door ons heen wel krioelen van buitenaards leven, we merken het gewoon niet op.Ik denk ook dat leven elders in de ruimte er totaal anders kan en zal uitzien, en ook geheel andere eigenschappen kan hebben dan die wij kennen van datgene wat wij leve noemen
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen