U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag :  - Damiaanaktie, Pater Damiaan Ingezonden Door: Sam-uit-bugge.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=1073 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Overig en het aantal woorden bedraagt 286 woorden.

Taak Godsdienst : DamiaanaktieDe Figuur Damiaan:Jozef De Veuster werd geboren op 3 januari 1840 te Tremelo op het gehucht Ninde. Jozef was een vrolijke, gewone jongen die bekend stond als Jef. Hij wou van kleins afaan priester worden. Jozef vertrok op 2 november 1863 naar Hawaii waar hij in 1864 tot priester gewijd werd. Hij koos als kloosternaam 'Pater Damiaan'. Hij heeft later in Molokai ,een melaatseneiland, veel lepra-patiënten geholpen en verzorgt maar ook zien sterven.Jammer genoeg leed Pater Damiaan vanaf 1876 zelf aan melaatsheid. Hij werkte tot 19 dagen voor zijn dood, hij stierf in 1889 op 15 april.De Damiaanaktie :

Deze ligt aan de basis van leven en werk vanPater Damiaan ,een onuitputbare bron van inspiratie, Raoul Follereau ,stichter van de werelddag voor melaatsen, en dr. Hemerijckx ,grondlegger van de klinieken onder de bomen.Damiaanaktie is een organisatie die zich inzet tegen twee ziektes : lepra en tuberculose. Lepra leidt tot gevoelloosheid, infecties, vreselijke verminkingen en uiteindelijk tot afzetting van de ledematen.

Tuberculose teert het longweefsel letterlijk weg. Dit zijn dus twee ziektes die verminkend en zelfs dodelijk kunnen zijn. De vrijwilligers helpen door de patiënten te behandelen.De organisatie heeft in 17 landen projecten gespreid over Azië, Afrika, Zuid-Amerika en Oost-Europa.

Ze steunen ook de verbetering van efficiëntere behandelingsmethodes en verlenen medewerking aan de ontwikkeling van nieuwe technieken om de ziektes op te sporen.Je kan de damiaanaktie steunen door geld te storten, stiftjes te verkopen of kopen, persverantwoordelijke te worden, gelegenheidspredikant te zijn, en nog veel meer.

Bronnen:Internet: http://www.ping.be/flanders_religion/damiaan.htm

http://www.damiaanaktie.com

Andere: 'Winkler Prins Encarta Encyclopedie 98' uitgegeven door Microsoft
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen