U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Papier Laten Zien - De Das Ingezonden Door: Britt Categorie: Spr.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=1064 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 571 woorden.

De DasIk hou mijn spreekbeurt over de Das. Er zijn 4 verschillende soorten dassen, de Europese Das, de Amerikaanse Das, de Varkensdas en de Honingdas. (papier laten zien). Ik ga het nu alleen over de Europese Das hebben.De Europese das met zijn zwart-wit gestreepte snuit en grijs lijf is een van de bekendste zoogdieren ter wereld, ook al brengt dit dier de dag door in zijn hol en komt hij alleen ’s nachts tevoorschijn om te drinken en wat voedsel te zoeken. De Das lijkt op een afstand en beetje op een kleine beer. Hij heeft korte sterke poten en een kleine, korte romp, met hun staart erbij worden Dassen ongeveer 1 meter lang. Aan hun poten zitten indrukwekkende klauwen en aan iedere poot zitten 5 tenen. Ze wegen ongeveer 12 à 15 kilo. Dassen wonen onder de grond, in zogenoemde 'dassenburchten'. Deze burchten bestaan uit een groot aantal gangen en kamers. De totale lengte van het gangenstelsel loopt vaak op tot honderd meter en er zijn gemiddeld tien ingangen.woonplaatsDassen wonen onder de grond, in zogenoemde 'dassenburchten'. Deze burchten bestaan uit een groot aantal gangen en kamers. De totale lengte van het gangenstelsel loopt vaak op tot honderd meter en er zijn gemiddeld tien ingangen.

Hij leeft in een gematigd of koud klimaat. Ze blijven het liefst langs de bosrand omringd met weilanden. Ze kunnen hun belangrijkste voedsel daar vinden. In 1900 kwam de das nog in heel Noord-Brabant voor. Nu, honderd jaar later, treffen we hem alleen nog in het noordoostelijke deel van de provincie.

De voortplantingMeestal worden er drie tot vijf jongen geboren (februari/maart), die bij de geboorte totaal afhankelijk zijn van de moeder. Het duurt dertig dagen voordat de jongen kunnen zien en horen. Pas na een week of zeven verlaten ze de veilige burcht en gaan ze de wereld buiten verkennen. Langzaamaan leren zij zelf voor hun voedsel te gaan zorgen.Het voedselHet voedsel bestaat vooral uit regenwormen, insecten, kleine zoogdieren en reptielen, die behoren tot hun normale maaltijd, maar ook vruchten en noten en zelfs dode dieren laten ze niet voorbij hun neusje gaan.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen