U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Annemarie Olgers - Katharenkind.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/1935 en is laatst upgedate op 26/10/2000.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 486 woorden.

Titel : Katharenkind

Auteur : Annemarie Olgers

Genre : Klassieke Roman

Verhaalopbouw : 54 hoofdstukken

Uitgave : eerste druk september1998

Bladzijden : 247

Tijd en volgorde : de 13e eeuw, in de Middeleeuwen. Het wordt geschreven in de verleden tijd

Plaats : Zuid-Frankrijk, Engeland, Schotland en op zee

Titelverklaring:

Het boek wordt zo genoemd omdat een van de hoofdpersonen een Kathaars geloof heeft. Het boek bevat veel avonturen waarvan de oorzaak is dat het Kathaarse meisje moest vluchten omdat ze vervolgd werd. Het meisje is dus een KatharenkindSamenvatting:

Dit verhaal speelde zich in de 13e eeuw af.

Odette woonde samen met haar ouders en haar oudere broertje Raoul in Zuid-Frankrijk. Ze waren horigen.

Odette leerde Isabeau kennen. Isabeau nam haar mee naar haar huis. Isabeau bleek Kathaars te zijn, een groep afgescheiden christenen. Ze moesten vluchten voor de vervolgingen van de kerkelijke inquisitie. Odette en Isabeau werden vriendinnen en woonden samen de verboden bijeenkomsten bij.Raoul kreeg na een tijdje argwaan doordat Odette elke keer zogenaamd bij de kasteelvrouwe moest werken. Hierdoor ontdekte hij de ketters. De Katharen werden verraden en vluchtten. Ook Odette werd verraden en kwam op de pijnbank terecht. Ze zei geen woord. Na lang verhoor werd ze vrijgelaten. Ze ontmoette haar vriendin opnieuw, op de burcht van Montségur, waar de Kathaarse gemeenschap een veilig heenkomen had gezocht. De burcht ingenomen en alle Katharen werden veroordeeld tot de brandstapel. Isabeau kon echter ontkomen. Odette ging naar haar op zoek en vond haar. Ze deden zich voor als scheepsjongens en gingen mee met een schip dat naar Engeland voer. Ze leden schipbreuk. Dagenlang dobberden ze in een kuip en werden op het nippertje gered door een schip.Op het schip bevonden zich vrouwe Helene, haar man Armand, Thibault, de familie Bellefleur, 5 kinderen en Ramon. Ze waren op weg naar Brittannie en namen Odette en Isabeau onder hun hoede.

Ze kwamen in Brittannie aan en reisden naar het midden van Engeland. Onderweg werden ze vaak lastiggevallen door rovers die Armand doodden. Toen ze zich eenmaal vestigden, kwamen de rovers terug en namen Isabeau mee. De groep vond haar niet meer terug…De rovers schonken haar aan een agressieve man, Erre. Hij beschouwde haar als z’n vrouw en maakte haar zwanger. Ze kreeg een tweeling, Jesse en Joshuan. De mensen dachten dat Jesse vervloekt was en werd afgepakt en opgeofferd.Isabeau was in de war geraakt. Op een dag vond Ramon haar en nam haar en Joshuan mee. Thuis begon ze zich steeds meer te herinneren. De groep trok naar Schotland om daar een nieuw bestaan op te bouwen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen