U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Bekroond Met De Signaalprijs 1999 - Besmeurde Witte Laarsjes Ingezonden Door: Evelien .
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=1046 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Overig en het aantal woorden bedraagt 573 woorden.

Besmeurde witte laarsjesPascale Platel maakt naam met haar one-womanshows De koning van de Paprikachips (bekroond met de Signaalprijs 1999), Connaissez-vous votre géographie (genomineerd voor de 1000 Watt-prijs 2000) en Gezegend zij (genomineerd voor de 1000 Watt-prijs 2003). Samen met Randi De Vlieghe maakt zij de kleutervoorstelling Ola Pola Potloodgat waarmee zij de 1000 Watt-prijs 2001 en de Theaterfestivalprijs 2002 wint.Michaël Pas verdient zijn sporen in zowel film, televisie als theater. Nog tijdens zijn opleiding aan het HIDK- Studio Herman Teirlinck wordt hij ontdekt door Dominique Deruddere, die hem een rol aanbiedt in zijn debuutfilm Crazy Love (1986). Als laatstejaarsstudent krijgt hij de hoofdrol in Robbe De Herts Blueberry Hill (1989), waarvoor hij op het filmfestival van Gent de Joseph Plateauprijs voor de beste mannelijke hoofdrol ontvangt. Verder speelt hij onder andere in Boys, Team Spirit en De Alias van Jan Verheyen en in Daens (1992) van Stijn Coninx. Op televisie is Michaël Pas te zien in de prestigieuze Frans/Belgische serie De Steenforts en speelt hij de titelrol in Kulderzipken. In het theater speelt hij in verschillende producties van het Toneelhuis.Verslag:

Mijn eerste opwelling was: ’Ik ga voor zwart’

Strakke vetersluitingen en dan die stevige

Praktische louis XIV-hakken.

Moet kunnenIk vond de witte wel mooi

Maar ik dacht dat wit

Misschien een beetje too much

Van het goede teveel was.

Uiteindelijk ging ik er voor.

Voor de witte, bedoel ik.Zo begint het allemaal Pascal botst terwijl ze haastig aan het weglopen is van de winkel waar ze de witte Laarsjes gestolen heeft Sebastiaan tegen het lijf.

Zij zegt dat ze een actrice is en hij dat hij lessen geeft in verkoopstechnologie.

Ze maken meteen een afspraak voor de volgende dag.

Ze blijven elkaar maar ontmoeten en blijven ook maar fantaseren over wie ze zijn .

Sebastiaan zegt dat hij in Las Vegas een opleiding heeft gekregen ,dat hij heeft leren zingen van de beste en nog veel andere leugens.

Pascal beweert dan weer dat ze Samanta heet en fantaseert ook over haar filmsterrenverleden..

Terwijl zij hem helpt met zijn speech van verkoopstechnologie (wat hij helemaal niet is) speelt hij met haar de meest idiote spelletjes zoals ‘ik doe wat jij doet zoniet krijg ik een opdracht’. Daaruit ontstaan de meest grappige situaties. Uiteindelijk vertellen ze aan elkaar wat ze werkelijk zijn .

Bij Pascal staan de de deurwaarders al voor de deur van haar huis, dat ze van Bobonne (die ze altijd ziet als ze haar naam roept)geërfd heeft.

Uiteindelijk zoeken ze werk in de vestière van het sportpaleis en waar beginnen ze te fantaseren over dat zij op het podium staan.

Door geld uit de portefeuilles van de jassen te nemen kunnen ze de deurwaarders betalen en kan ze in haar huis blijven wonen.

Ze beginnen weer te fantaseren over de verenigde staten en zijn connecties daar.

Het eindigt zoals het begint met een salsa-achtig dansje.

Ik vond het een supergoede voorstelling.

Het was een mooie afwisseling tussen fantasie en realiteit.

Het Gents praten van Pascal was heel grappig en paste precies bij de inhoud en het personage van het stuk en was alles behalve irriterend.

Er kwam vaak dans in voor wat heel origineel was, want dat zie je niet vaak in een theatervoorstelling.

Michael Pas en Pascal Platel zijn drie keer moeten terug komen voor applaus en dat kregen ze niet meer dan verdient.

Iedereen kwam met een glimlach uit de zaal gelopen en dat was niet meer dan logisch bij zo’n spetterend, fris en humori
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen