U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Snellere Veroudering Van De Huid, Rimpels, Uitdrogen Van De Huid, Huid - Verhandeling:'de Zon, Vriend Of Vijand?' Ingezonden Door:.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=1034 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 396 woorden.

NL: verhandeling: ‘ De zon, vriend of vijand.’

Een gezellige vakantie boordevol zon. Dat wil wel iedereen, maar is dit wel veilig? UV-stralen vallen de huid aan met als gevolg: een snellere veroudering van de huid, rimpels, het uitdrogen van de huid of zelfs huidkanker en kwaadaardige tumoren. Maar, angstvallig grijpen naar zonnebanken is zeker de oplossing niet!

Uit een Brits onderzoek werd aangetoond dat elke 10jaar regelmatig bruinen voor het 56e levensjaar de kans op kwaadaardige tumoren met 20% verhoogt. Een bruine kleur houdt altijd in dat de huid is beschadigd, ook al ben je niet verbrand. Al deze huidkwalen ( snellere veroudering van de huid, rimpels, uitdrogen van de huid, huidkanker, tumoren, verminderde elasticiteit in de huid,…) worden beïnvloed door de zon. Ze kunnen vermeden worden door het juiste gebruik van zonnecrèmes en het dragen van een zonnepetje, een zonnebril en dekkende kleding.

De zonnecrème moet aangepast zijn aan je eigen huidtype. Heb je een gevoelige en witte huid, dan kan je beter een zonnecrème gebruiken met een hoge beschermingsfactor zoals factor 20 tot 30 of zelfs een sunblock met factor 60. Indien je al een meer getinte huid hebt, heb je al genoeg met een zonnebrandolie met beschermingsfactor 6 tot 15. Zonnecrèmes voorkomen niet alleen zonnebrand, maar houden ook de UV-stralen gedeeltelijk tegen, die zorgen voor een heel aantal huidaandoeningen zoals in het ergste geval huidkanker.

Op veilig te zonnen, moet je je zeker een half uur voor je de zon in gaat, goed insmeren met zonnecrème, en deze handeling zeker om de 2uur herhalen.

Je huid moet ook geleidelijk aan gewoon worden aan de zon. Gebruik eerst zonnecrèmes met een hoge beschermingsfactor, en bouw dan af.

Ook al zie je de zon niet, toch is ze er en heb je dus kans om te verbranden. Smeer je daarom telkens in.

Ook zonnebanken zijn niet 100% veilig. De Britse omroep BBC meldde dat veel mensen meer dan 100 keer per jaar onder de zonnebank gaan. Dat is 10 keer zo vaak dan het aantal keren dat volgens de wetenschappers nog veilig is. Maar, onderzoekers benadrukken dat zelfs dat eigenlijk nog te veel is. Het beste is nog steeds de zon opzoeken om te bruinen, want een zonnebank bevat ook UV-stralen, maar in een hogere concentratie.Wees dus niet zuinig met de juiste zonnecrème. Zoek regelmatig de schaduw op en drink veel. Zonnen is fijn, maar doe het wel veilig!
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen