U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : C.c. Bergius - Heiβer Sand.
Deze versie komt van http://www.studentsonly.nl/uittreksels/bv.asp?BvID=353 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 797 woorden.

Bibliografie
Schrijver: C.C.Bergius (pseudoniem van E.M.Zimmer)
Titel: Heiβer Sand
Uitgever: Knaur
Jaar v.uitgave:1992
Aantal blz.: 208


Samenvatting
Hoeveel tijd heb je aan het lezen van de tekst besteed?
Ongeveer 4 uur

Wat waren je verwachtingen over de inhoud van het boek voordat je begon met lezen?
Dat het een avonturenroman was over een crash in de woestijn.

Beschrijf in hoeverre deze verwachtingen niet/wel zijn uitgekomen.
Het ging wel over de crash, maar niet het hele boek lang. Het grootste gedeelte werd er verteld over Australië en de relatie tussen Durban en Barlow.

Zeg in één of twee zinnen waar het in het verhaal om draait.
Over de strijd tussen 2 vliegers die op het eind, gedwongen door omstandigheden, zich met elkaar verzoenen.

Leg uit voor welke doelgroep (lezerspubliek) het boek is geschreven en geef argumenten.
Dit is een boek dat voor iedereen geschikt is. Er worden geen moeilijke woorden gebruikt en het verhaal zit logisch in elkaar.

Beschrijf of je je wel/niet met één of meerdere personen uit het boek hebt kunnen identificeren en leg uit waarom.
Nee, er zit niemand in die me bekent voorkomt.

Bedenk een nieuwe titel voor het boek en licht je keuze toe.
De vlucht. Het verhaal draait eigenlijk om het vliegen. Het einde van het verhaal speelt zich dan ook af tijdens een vlucht over de woestijn. Op zich is de titel Heiβer Sand wel goed, maar ik zou toch kiezen voor een titel die wat duidelijker aangeeft dat het een boek over vliegen is.

Geef minstens drie redenen waarom je dit boek wel/niet bij iemand anders zou aanbevelen.
Ik zou het wel aanraden. Het is leuk om te lezen, omdat het in een vlotte stijl is geschreven. Het Duits is ook niet zo moeilijk, je leest er snel doorheen. Ook goed vind ik dat het eind niet zo heel erg voorspelbaar is. Je verwacht natuurlijk dat Barlow het red. Als hij dat niet doet, is dat een leuke verrassing.Argumenten voor de keuze van het boek

Ik heb dit boek gekozen omdat de omslagtekst me wel aansprak. Het ging namelijk over een vliegtuig dat in de woestijn was neergestort en waaruit de vliegers zich moesten redden. Dat leek me wel leuk.

Beoordeling van de titel

De titel is wel goed gekozen, alleen vind ik dat er misschien wat meer nadruk op het vliegen moet worden gelegd.

Inhoud

In Australië wordt gezocht naar een middel om het te laten regenen. De piloot die aan dit onderzoek meewerkt, Barlow, wordt echter vermist. Hij is neergestort tijdens een vlucht. Iedereen denkt dat hij dood is. Daarom wordt er een nieuwe vlieger aangesteld, de Engelsman Durban. Dan komt Barlow alsnog terug, tot vreugde van zijn monteur, Howard. Er ontstaat een strijd tussen de twee vliegers, aangezien er maar één vliegtuig is en ze alletwee commandant willen worden. Uiteindelijk beslist hun commandant, Sir Higgins, dat Durban de leiding over het vliegtuig krijgt. Howard is het hier niet mee eens, en begint Durban te pesten, wat goed lukt omdat hij nog onervaren is. Na een tijdje heeft Durban hier schoon genoeg van en dreigt op te stappen. Barlow wil echter niet dat hij zomaar opstapt, omdat hij nog ervaring mist. Ze verzoenen zich. Het gaat een tijd goed en ze maken vele vluchten. Dan komt Barlow er echter achter dat Durban hem heeft bedrogen. Hij heeft namelijk een affaire met zijn vrouw. Hij zegt echter nog niets, hij wil het zelf van Durban horen. Dan krijgen ze een aanbod: als ze binnen een dag van Adelaide naar Port Darwin vliegen, winnen ze 10.000 pond. Ze besluiten mee te doen. Onderweg gaat Barlow bij zijn vrouw langs. Zij laat echter niks merken. Tijdens de vlucht komen ze echter in een zandstorm terecht en storten ze neer. Er komt gelijk een grootschalige zoekactie op gang. Durban biecht op dat hij wat had met de vrouw van Barlow. Ze worden niet op tijd gevonden en sterven.

Einde van het verhaal

Als ze neerstorten, raakt Durban gewond en beseft hij dat de kans om het er levend van af te brengen erg klein is. Daarom biecht hij op dat hij wat met de vrouw van Barlow had. Zijn vrouw wilde echter toch liever bij Barlow blijven. Barlow vergeeft hem. Dan besluit Barlow dat hij iets moet ondernemen om gered te worden. Er is wel een reddingsoperatie in gang gezet, maar de kans is maar klein om gevonden te worden. Hij besluit om de telegraaflijn te zoeken om zo een bericht naar hun redders te sturen. Durban gaat niet mee omdat hij gewond is. Na 3 dagen heeft hij echter niks gevonden en hij keert terug naar het vliegtuig. Op de weg terug vindt hij een goudader. Als hij bij het vliegtuig aankomt is Durban overleden. Hij besluit om terug te gaan naar de goudader om het goud aan zijn familie achter te laten. Maanden later wordt het vliegtuig gevonden. Howard vindt Barlow en besluit om elk jaar naar zijn graf terug te keren.


Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen