U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Onbekend - Robbedoes En Kwabbernoot;de Vallei Der Bannelingen.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=982 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 515 woorden.

Boekbespreking: stripverhaal: Robbedoes en Kwabbernoot: de valei der bannelingenHet verhaal speelt zich af ergens in het tropisch oerwoud. Robbedoes en Kwabbernoot waren mee op expeditie. Helaas verdwalen ze en vinden ze zo hun doel van de expeditie. Kwabbernoot wordt op de koop toe gestoken door de “hostiliase furiasis”: een buitengewoon, gevaarlijk insect dat een soort hondsdolheid opwekt.

Kwabbernoot wil dus Robbedoes doden, maar gelukkig slaagt Robbedoes erin de opzet te verijdelen. Ze trekken de jungle in op zoek naar een dorpje, waar ze kunnen communiceren met het thuisfront.

Robbedoes ontdekt een dagboek van een inmiddels overleden ex-expeditielid. Dit dagboek helpt Robbedoes zijn weg te vinden in de wildernis.

Ondertussen is Kwabbernoot weer ontsnapt en probeert tal van pogingen om Robbedoes te vermoorden. Natuurlijk slaagt hij niet in zijn plan.

Elf dagen later worden Robbedoes en Kwabbernoot plots wakker in het ziekenhuis. Kwabbernoot is weer genezen en spoedig keren de twee helden weer naar huis.

Op het einde komt het dan uit dat de doodgewaande ex-expeditielid toch niet dood is. Dus toch wel een happy-end.De hoofdpersonnages zijn natuurlijk Robbedoes en Kwabbernoot. Heel veel kom je niet te weten over de personages, de lezer wordt verondersteld de vorige strips te hebben gelezen en zo de personages te leren kennen.

Robbedoes is dé echte held in het verhaal. Hij slaagt erin zijn weg te vinden in de ondoordringbare jungle. Hij verijdelt tientallen moorpogingen van zijn beste vriend en toch helpt hij hem, wanneer Kwabbernoot dreigt van een waterval te vallen.

Robbedoes kan je altijd herkennen door zijn piccolopakje dat hij altijd aan heeft. Hij heeft rost haar dat altijd in een kuif staat.

Kwabbernoot is zeer naïef. Dat blijkt al uit het begin van het verhaal. Veel kom je eigenlijk niet te weten over hem, want al in het begin wordt hij gestoken door die mug en hij is helemaal onder de invloed ervan. Toch weet je al dat hij (zeer) agressief is.

Kwabbernoot kan je herkennen aan zijn blond haar die alle kanten op staat. Meestal draagt hij ook een blauw hemt en een bruine broek.Het zijn niet echt realistische personages vind ik, want het is een beetje te overdreven qua karakter. Robbedoes is té held en Kwabbernoot vind ik ook maar een karikatuur. Qua uiterlijk zijn ze wel realistisch getekend.Het verhaal kon zich gisteren afspelen, maar ook vandaag of morgen. Het speelt zich zeker af in de 20e of 21e eeuw. Dit verhaal speelt zich vooral af in het tropisch regenwoud.De tekenstijl is wel redelijk realistisch, met de nodige “geluiden”. (frrchhh, taptaptap, …iiiiiiik…)

Je kan je het levendig voorstellen alsof het een (teken)film is. Het is wel niet tot in detail getekend, maar de grote lijnen en zo kloppen wel.

De meeste shots zijn gewone shots van normale grootte, maar af en toe krijg je ook een grote shot, om de omgeving van het oerwoud te tonen.

Ik vind wel dat er genoeg afwisseling hebt. Het stoort niet als je een blad hebt met allemaal gewone shots.De tekenaar drukt emotie uit door vluchtlijntjes en natuurlijk ook de mimiek van de personages. Ook tekstballonnetjes (hihi…) en ook symbolen drukken emotie uit.Veel leesplezier.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen