U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Noord-, Zuid-amerika En Het Caribisch Gebied - Slavernij In Zwart Afrika Ingezonden Door: Nathalie Verhey.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=972 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Geschiedenis en het aantal woorden bedraagt 424 woorden.

De slavenhandel in Zwart-AfrikaIk ga jullie als eerste ene korte samenvatting geven over de deze slavenhandel:

De driehoekshandel, of ook wel de transatlantische slavenhandel genoemd, bestond uit de handel tussen Europa, Afrika en de Amerika (Noord-, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied). De schepen vertrokken uit Europa met onder andere boter, textiel en geweren en zetten koers richting Afrika. Daar aangekomen ruilden ze deze goederen voor slaven. Met de slaven aan boord vertrokken ze voor de beruchte "slaventochten" naar de Amerika┬┤s. Hier eenmaal aangekomen, verkochten ze de slaven en kochten producten van de plantages zoals koffie, thee, cacao en suiker. Vervolgens werden deze producten naar Europa verscheept en aldaar met winst verkocht.Nu een beetje geschiedenis:

De eerste verscheping door Europeanen van slaven vindt plaats in 1441 wanneer Portugezen naast goud en ivoor tien Afrikanen mee nemen uit West-Afrika naar Europa. Na de ontdekking van Amerika en het opzetten van arbeids-intensieve plantages, neemt de slavenhandel naar met name de Amerika┬┤s grote vormen aan. In 300 jaar tijd zijn door met name de Portugezen, Spanjaarden, Engelsen en Hollanders meer dan 10 miljoen slaven verscheeptDe manier waarop deze miljoenen aantal slaven werden vervoerd naar de plantages,was alles behalve prettig of aangenaam. Dat blijkt uit het volgde:

Er zijn documenten gevonden van mensen die deze overtocht beschrijven,zei dicteren het volgden:

In veel te kleine ruimtes werden teveel slaven gestopt. De slaven waren aan elkaar geketend, de vrouwelijke slaven werden door de bemanning sexueel misbruikt. Het was vaak vreselijk heet en bedompt in de ruimtes. Het is niet vreemd dat 10 tot 20% van de slaven reeds overleden was voor de plaats van bestemming was bereikt. Zowel door ziektes, door straf of door zelfmoord.

Ook voor de kapitein en bemanning was het een vaak een angstige overtocht. Er was altijd een kans dat de slaven in opstand zouden komen. Dit was echter voor de slaven toch een ongelijke strijd. De bemanning bezat vuurwapens en deinsde er niet voor terug deze leeg te schieten.

Ook doordat Columbus Amerika ontdekte werdt de slavenhandel nog meer opgedreven om de plantages draaiende te houden. In totaal werden van begin 16e eeuw tot en met eind 19e eeuw meer dan 10 miljoen Afrikanen uit West-Afrika naar Zuid-, Midden-, en Noord-Amerika verscheept.

Deze slaven lieten ook hun families in de steek,want ze werden weliswaar gewoon uit hun dorpen meegeroofd. Sommige stamhoofden werden zelfs verleid door de alcohol dat de europeanen hen meegaven en gaven daardoor vrijwillig slaven aan de europeanen!Pas int het begin van de 19de eeuw werd slavernij wereldwijd verboden,want aan deze soort van handel verdiende de verkopers veel!
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen