U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Thea Beckman - Gekaapt!.
Deze versie komt van http://scholieren.samenvattingen.com/documenten/show/3487042/ en is laatst upgedate op 31/05/2004.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 292 woorden.


Gerlof Eekhout is 15 jaar in Kampen in het jaar 1399. Hij is de enige zoon van gevierd zakenman Pieter Ekhout. Zijn moeder is lang geleden gestorven en heeft haar man met vijf kinderen achtergelaten. Dochter Gese, zoon Gerlof en dochters Mette, Maria en Jacoba. Aangezien Gerlof de oudste zoon is, moet hij leren handelen. Daarom gaat hij mee met zijn oom Josef naar Brugge, Londen en nog wat plaatsen. Helaas bereikt hij Londen nooit, want hun schip, de Sint-Anna, wordt gekaapt door piraten Claus Stortebeker en Godeke Michaels. Gerlof en Josef worden gevangen genomen door de piraten en Pieter moet daarvoor losgeld betalen. Als de driehonderd goudguldens zijn betaald, mogen Gerlof en Josef weg uit het kasteel. Ze rijden met een boerenkar mee naar Bremen en daar biedt Simon van Utrecht, scheepsheer van de Bonte Koe, aan hen mee te nemen naar Kampen ook al moet hij daar niet zijn. In Kampen aangekomen nodigen Gerlof en Josef, Simon uit voor een feestmaal, aangezien hij hen geen beloning heeft gevraagd. Bij de maaltijd ontmoeten Simon en Gese elkaar. Ze worden verliefd maar Pieter staat hen niet toe om te trouwen.

Ongeveer een jaar later wordt er een strafexpeditie uitgestuurd om de Noordzee schoon te maken van de piraten. Gerlof wil graag mee maar mag niet van zijn vader.

Nog een jaar later komt er nog een strafexpeditie omdat de hoofdpiraten niet gepakt zijn. Dit keer ziet Gerlof de kans om mee te gaan met Simon en mede dankzij hen worden Godeke Michaels en Claus Stortebeker gepakt. Gerlof besluit zijn vader te overtuigen dat Simon niet zo’n slechte vent is als Pieter denkt en dat hij een goede man voor Gese zou zijn. Aan het einde van het boek mogen Gese en Simon eindelijk trouwen.




Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen