U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Buitenbeen Buitenbeen - Dirk Bracke.
Deze versie komt van http://www.verslagen.com/index.php?page=boek_toon&boek_id=673 en is laatst upgedate op 30/11/-0001.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 485 woorden.

Buitenbeen

Dirk Bracke

Abimo

Uitgegeven in 2006(Thema’s : gehandicapt, verliefd, internet, oplichting, anders zijn.)

4.2 – verwachtingen en eerste reactie.Omdat het al een tijdje geleden was dat ik nog een boek had gelezen en ik er dringend één moest lezen voor Nederlands, heb ik me een gemakkelijk boek uitgezocht dat vlot doorleest. Dirk Bracke’s boeken zijn zo’n boeken.

Mijn verwachtingen van het boek waren dan ook niet groot.

Ik las al vaker boeken van Dirk Bracke en dit is absoluut niet één van zijn toppers. Zoals verwacht was het boek in één week al uit en viel het al bij al nog wel mee. 4.3.1 - Een ervaringsverslag.‘Buitenbeen’ is een boek van Dirk Bracke. Deze tienerroman bevat alle ingrediënten van het tienerleven: fuiven, verliefd zijn, afspraakjes, Internet, ongewenste mails en bezorgde ouders. Dat Delphine gehandicapt is, verandert niets aan deze gebeurtenissen. Het is gewoon een alledaags gegeven, en daarmee toont de auteur dat gehandicapten dezelfde leefwereld hebben dan andere tieners.

Ik vond het boek een beetje langdradig en gesloten, er werd veel aandacht besteed aan gevoelens en gedachten. Voor vele tieners zal het een herkenbaar boek zijn hoewel het soms een beetje overdreven, voorspelbaar is en er wat overbodige aspecten in zijn verwerkt.Het boek bestaat uit één verhaallijn met de fysiek gehandicapte Delphine als hoofdrolspeelster. Centraal staat ook de ontmoeting tussen haar en Robin en de gebeurtenissen en gedachten die daarop volgen.

Een hedendaags verhaal dat plaatsvindt in onze leefwereld wordt meteen herkenbaar voor tieners. (Dirk Bracke’s boeken zijn vooral aan tieners gericht.)

Voor mij persoonlijk was het een voorspelbaar en langdradig verhaal.

Het is wel een doorlezer en er worden zeer gemakkelijk woorden gebruikt (aangepast aan de leeftijd van de personages).

‘Buitenbeen’ bevat een hoog ‘emo-gehalte’ en speelt in op onze gevoelens. (Door de gedachten van de hoofdrolspeelster)

De meeste gebeurtenissen zijn realistisch behalve wanneer Delphine zich uitkleedt voor de webcam voor een wildvreemde. (Dan denk ik; “God kind, wat bezielt u toch? Ben je niet slimmer?”)

Het hele verhaal wordt voor jou bepaald, er is geen plaats voor improvisatie.

Wanneer er dan even plaats is voor je fantasie wordt dit snel weer afgebroken door een latere verklaring in het boek.

Het onderwerp wordt duidelijk en breed uitgewerkt, alleen valt het verhaal soms in extremen. (Delphine die een pedofiel tegenkomt op het Internet, dit wordt erin gesmeten alsof ze nog één pittig detail nodig hadden. - Resultaat?: net iets minder pittig dan bedoeld was en het komt verwarrend en onrealistisch over.)In het boek wordt duidelijk gemaakt dat gehandicapten ook door de puberteit moeten en dat zij met net dezelfde problemen en gevoelens te kampen hebben in deze periode. Ik vind het verhaal een beetje overdreven en voorspelbaar maar er zit wel een duidelijke structuur in. ‘Buitenbeen’ is heel erg op de gedachten en gevoelens van zowel de personages als de lezer gericht. Dit kenmerkt de meeste boeken van Dirk Bracke. Na één van een dergelijk melig boek kan ik wel weer een paar maand zonder!
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen