U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Welton Welwyn Katz - Heksenheuvel.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=911 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1798 woorden.

Boekbespreking: Heksenheuvel: samenvatting: p.1



Mike en zijn vader, Robert Lewis, gaan op reis naar Guernsey bij zijn vaders beste vriend Tony die dokter is.

Tony is getrouwd met de beeldschone Janine. Zijn dochter Lisa, is een rare eenzame type. Zij gelooft dat er een heksencoven in Guernsey is en dat Janine er een deel van uitmaakt. Ze probeert Mike te overtuigen dat hij haar moet helpen, maar Mike gelooft niet in die onzin. Maar wanneer hij op een avond rare geluiden hoort en lichtjes ziet, moet hij op onderzoek uittrekken. Hij glipt uit het huis en gaat naar Trépied. Dat was vroeger een ontmoetingsplaats voor heksen. Tegen de tijd dat hij aan de bovenkant van de heuvel kwam, was er niets meer te zien, behalve een op een gruwelijke manier vermoorde puppy. Op weg naar huis zag hij Lisa wegglippen. Kon zij dan iets te maken hebben met de dood van de puppy? Dus de volgende dag ondervroeg hij haar. Na de ondervraging, is Mike ervan overtuigd dat ze er niets mee te maken had.

Mike krijgt even later Tony te spreken. Zijn normaal blije en opgewekte gezicht was verdwenen. Hij waarschuwde Mike dat Lisa suikerziekte heeft en dat hij een oogje op het zeil moet houden zodat ze geen shock zou krijgen of zo.

Later die dag worden ze uitgenodigd in Chateau de la Rocque, het kasteel van Seton Goth. Zijn neef, Enoch Goth was ook aanwezig. Hij was jonger en zwaarder gebouwd.

Ze beginnen aan een lang gesprek. Uiteindelijk beginnen ze over een eeuwenoud boek, ‘Le vieux Albert’. Dat boek bezit magische krachten. Het kan nooit vernield worden, maar het kan Guernsey ook nooit verlaten. Wie het bezit, zou ongekende macht geven en zou de leiding geven over de koven.

Na een tijdje verslikt mijnheer Seton zich. Er wordt alles aan hem gegeven. Iedereen verlaat de kamer. Lisa en Mike gingen om de tas van Tony. Janine en Robert Lewis, de vader van Mike, waren in de bibliotheek van Seton. Nadat Lisa en Mike weer in het kasteel kwamen, kwamen ze tot de conclusie dat Seton Goth vergiftigd was met de drank dat voor Janine bedoeld was. Wanneer Enoch hen betrapte in de bibliotheek, deelde hij hen mee dat zijn oom gestorven was en dat hij de enige erfgenaam was.

Ze verlieten het kasteel van de overleden Seton. Tony was helemaal afgetakeld. Hij was helemaal gemeen. Maar Tony’s toestand verergerde met de dag en Lisa besteedde al haar tijd aan het verzorgen van zijn vader.

De volgende avond kon Mike de slaap niet vatten, dus ging hij een wandeling maken. Plots zag hij een schaduwachtig beeld. Hij volgde het beeld en kwam aan bij Chateau de la Rocque. De geheimzinnige persoon sprong over de poort van het kasteel en wanneer Mike volgde, zag hij dat het Enoch Goth was. Vol angst verliet hij het kasteel en ging in alle haast terug.

De volgende ochtend ging Mike naar Lisa’s kamer en zag dat alles overhoop was gehaald. Ook de keuken, ontbijtkamer en keuken. Hij ging naar Tony’s kamer en vond daar gelukkig Lisa aan. Samen met haar ging hij op onderzoek

Boekbespreking: Heksenheuvel: samenvatting: p.2



uit. Ze vonden een pentagram aan Janine’s kamer. Robert Lewis belt de politie en vanwege al het lawaai kwam Janine haar er ook mee moeien.

Om 9 uur kwam de politie aan en Lisa vertelde Mike dat er in Chateau de la Rocque ook ingebroken was. Volgens Lisa had Enoch vermoedens dat “Le Vieux Albert” hier zou zijn en dat hij het kwam zoeken. Maar anderzijds dat Janine dacht dat het boek in Chateau de la Rocque zou zijn en dat zij het daar zou zijn gaan zoeken. Lisa geloofde dat Enoch dacht dat Janine het op de dag dat Seton overleed, uit de bibliotheek meenam.

Terwijl de politie het huis onderzocht, verergerde Tony’s toestand. Lisa was doodongerust. Maar het enige dat Janine zei, was dat Tony meer aspirines moest nemen.

De volgende dag vertrok Robert Lewis ‘s morgens vroeg, want hij had een afspraak met een zekere mijnheer Drake. Janine liet Lisa naar de stad gaan om de dokter te halen voor haar vader en ze stuurde Mike om aspirines. Mike verliet het huis en verstopte zich in een struikgewas. Plots kwam Janine het huis uit. Ze liep Trépied, de heksenheuvel op. Mike volgde haar. Janine ging in een van de dolmen, maar daar kon Mike hem niet zien, dus klom hij in een eikenboom en ging naar omhoog totdat hij een goed uitzicht had. Hij zag Janine een soort rare rituele handeling uitvoeren. Ze plukte een aantal bloemen en dan verdween ze in het graf. Twintig minuten later kwam ze tevoorschijn. Maar in haar mand zaten geen bloemen meer, enkel maar gedroogde kruiden en in het midden lag een grote, plat steen waarop in het midden een rood oog op was geschilderd. Nadat Janine verdwenen was, klom hij uit de boom en ging terug naar het huis. Terug thuis, rende hij naar Tony. Mike ging de kamer binnen en trof daar een verouderde versie van Tony aan. Toen hij Mike zag, smeekte hij hem om weg te gaan en Lisa ook weg te houden van hem.

Ineens hoorde Mike een vaag gezang vanuit Janine haar kamer. Plots hoorde hij de deur, het was…zijn vader. Het gezang stopte en Mike verliet de kamer. Later die dag kwam de dokter. De dokter vertelde dat het rechterhand van Seton Goth afgehakt was. Mikes vader vond dat die covennonsens te ver ging en dat ze er iets aan moesten doen. Dus maakte hij samen met Mike een plannetje om die “heksen” eens te doen schrikken…!

De volgende dag verlieten Mike en zijn vader het huis om naar de stad te gaan en er inkopen te doen voor hun heksenval. Ze ontmoetten er oude vrienden van Robert. Na een hele tijd gepraat te hebben vroeg de man, Pierre, of Robert zin had om met hem op een reis te gaan van enkele dagen. Robert Lewis weigerde. Wanneer ze thuiskwamen, vertelde Janine dat Tony een beroerte heeft gehad.

Enkele dagen later terwijl Mike Robert Lewis’ notities aan het ontcijferen was, kwam zijn vader binnen en deelde mee dat hij met Pierre toch op reis zou gaan en hij vroeg of dat Mike meewou. Mike weigerde en hij kon zijn vader niet geloven. Robert zei dat de sabbat waarschijnlijk pas over een maand zou zijn,

Boekbespreking: Heksenheuvel: samenvatting: p.3



Terwijl hij die dag in de stad zelf had gezegd dat het waarschijnlijk vrijdag zou zijn.

Mike besloot om het plan helemaal alleen uit te werken. Hij werkte het plan volledig uit en was klaar voor de heksen. Vrijdagochtend werd hij al zeer vroeg wakker. Mike kreeg steeds een akelig gevoel van angst en dat zijn plan niet zou lukken. Hij ging buiten en begon zijn voorbereidingen te treffen. Omdat hij in het donker niets zou weervinden, maakte hij een weg met stenen.

Hij ging naar huis om wat te slapen, maar kon de slaap niet vatten. Dus begon hij een boek van zijn vader te lezen: “Fahrenheit 451”! Het verhaal ging over brandweermannen dat allerlei boeken verbrandden. En dat mensen ze helemaal vanbuiten leerden zodat het niet verloren zou gaan. Plotseling bedacht hij iets. Lisa en hij hadden al een paar keer de vraag gesteld waar dat het boek ‘Le vieux Albert’ had en waarom dat Janine en Enoch het zo graag wilden. Ja, het gaf de leiding van de coven, maar waarom vond noch Enoch, noch Janine het. Wat als het boek niet een echt boek was, wat als het enkel in de gedachten van iemand bestond. Toen Seton stierf, moest het boek een nieuwe eigenaar zoeken en Tony was de enige die bij hem was. Daarom begon Tony hem zo gemeen te gedragen, maar hij kon de kracht niet aan en daarom is hij zo aan het verzwakken. En ook begon Tony hem te smeken om weg te gaan uit zijn kamer en ervoor te zorgen dat Lisa ook weg zou blijven, zodat ze het boek niet zouden krijgen. Maar Lisa zat nu bij Tony, zoals ze er altijd zit. En Tony is stervende, Lisa loopt in gevaar! Ineens hoort Mike een gil. Neen, hij is te laat! Hij hoorde Janine tegen een gemene Lisa praten. Ze bedreigde Lisa. Mike liep naar Lisa’s kamer en zocht iets om Janine te stoppen. Terwijl hij iets zocht, hoorde hij een beweging. Wie is daar, vroeg Mike zich af? Maar hij liep in Lisa’s kast en verstopte hem daar. Een bonk, het was binnen. Mike hoorde iemand fluisteren, “Moet het vergeten”, Mike besefte dat het Lisa was en dat ze probeerde een insulineshock te veroorzaken door meerdere insuline’s in te nemen om ‘Le vieux Albert’ te vergeten. Janine kwam af, Mike verstopte hem in de kast. Lisa viel neer en Janine kwam de kamer binnen. Ze nam Lisa. Lisa vroeg waar ze naartoe gingen en Janine zei dat Lisa vanavond een belangrijke baan had. Dan ging ze weg samen met Lisa.

Mike verliet de kamer even later de kamer, maar hij nam een injectiespuit mee voor Lisa zodat ze de insulineshock zou overleven. Hij bedacht dat hij nu zeker moest doorgaan met zijn plan. Maar hij moet het alleen opnemen tegen 12 verschrikkelijke heksen. Dus besloot hij om een brief te sturen naar Enoch. Hij ging terug naar de heuvel en wachtte af. De leden van de koven kwamen 1 per 1

samen. Ineens kwam er een vrouw af met een witte gedaante in haar armen. De inmiddels 9 mensen keken naar de vrouw die afkwam en Mike besefte dat het Janine was. Ze vroeg om een kring te maken, maar de heksen weigerden. Ze zeiden dat er nog 2 mensen ontbraken. “Een van hen is dood”, zei Janine.

Boekbespreking: Heksenheuvel: samenvatting: p.4



Iedereen begon te panikeren en vroegen zich af hoe het nu verder moest. Janine deelde aan iedereen mee dat ze in een klein tijdje over “Le Vieux Albert” zou beschikken. Ineens besloot Mike dat hij in actie moest schieten. Hij begon aan zijn plan. Het was niet een groot succes, maar iedereen begon te zoeken naar de onruststoker. Maar ineens verscheen Enoch. Enoch en Janine begonnen aan een gevecht op leven en dood. Terwijl had Mike de kans om Lisa te redden. Hij sloeg een heks bewusteloos en trok haar gewaden aan. Zo ging hij naar Lisa heen. Hij spoot enkele druppels in Lisa’s arm totdat de naald volledig leeg was. Terwijl Janine in gevecht was met Enoch, trok Mike Lisa weg. Even nadat hij weg was gegaan, werd alles donker.

Mike en Lisa werden wakker en ze zagen zowel Janine als Enoch dood liggen op de grond. Mike vertelde alles aan Lisa, want zij kon haar niets meer herinneren door de insulineshock.

Maandag was het Tony’s begrafenis. Lisa was ingetrokken bij Tony’s dokter. Mike vertrok met zijn vader naar Engeland.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen