U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Thea Beckman - De Val Van Vredeborch.
Deze versie komt van http://www.studentsonly.nl/uittreksels/bv.asp?BvID=324 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 223 woorden.

Samenvatting
Jan Jacobs van Leemputte wordt verdacht van ketterij en wordt verbannen uit Antwerpen en komt "per ongeluk" in Utrecht en wordt daar bierbrouwersknecht en door de held te spelen (het verslaan van een bijgelovig monster) wordt hij "gekroond" tot bierbrouwer en start een eigen bedrijf.

Als in 1566 de beeldenstorm uitbreekt in Utrecht komt het Spaanse leger om de ketters uit te roeien. Zij gebruikten het kasteel de Vredeborch om Utrecht te onderdrukken.
Ondertussen is Jan allang getrouwd en heeft al heel wat kinderen. De oudste, Digna, verdwijnt op een gegeven moment met een Spanjaard.
Dan zijn de burgers het zat. Ze richten schutterijen op en Jan wordt hopman van zo’n schutterij. De burgers proberen de Vredeborch te heroveren maar die aanval wordt afgeslagen. De burgers belegerden de Vredeborch en uiteindelijk wonnen zij. De Spanjaarden maken hun uittocht en de burgers nemen de Vredeborch in.

De Vredeborch zit de Spanjaarden goed dwars, maar niemand durft hem in te nemen. Dan neemt de vrouw van Jan het initiatief om de Vredeborch.

Tijd

Tijdens de 80-jarige oorlog in het jaar 1548.

Plaats
Grotendeels in Utrecht

Eigen Mening

Ik vind het kaartje in het boek ontzettend handig. Ik heb er vaak gebruik van moeten maken.

Bij de titels van de hoofdstukken staat een stukje samenvatting over wat er in dat hoofdstuk gaat gebeuren. Dat vind ik niet echt handig want dat verklapt dan wat er gaat gebeuren.


Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen