U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Sabine De Vos - De Omgekeerde Wereld.
Deze versie komt van http://www.verslagen.com/index.php?page=boek_toon&boek_id=660 en is laatst upgedate op 05/05/2006.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1102 woorden.

1.Samenvatting

Remi leeft als sinds zijn zeven jaar zonder vader. Die is op een doodgewone werkdag, een vrijdag om half negen met het vliegtuig vertrokken naar Amerika maar hij is daar nooit aangekomen. De FBI heeft jaren gezocht naar het verdwenen vliegtuig. Remi vertelt het verhaal van zijn vader aan zijn zes levend-dode vrienden 2 jaar nadat de zaak rond het verdwenen vliegtuig geklasseerd is als onoplosbaar. Als zijn zes levend-dode vrienden die in de ruimte leven op bezoek komen het verhaal te horen krijgen, krijgt Alfa een ingeving. Volgens hem zit de Bermuda Driehoek er voor iets tussen, dit is een niet-bestaande driehoek boven de Atlantische Oceaan die schepen en vliegtuigen opslokt. Door de eeuwen heen verdwenen er een groot aantal schepen en vliegtuigen waar nooit meer een spoor wordt van teruggevonden. Lamya, zijn vriendin die het verhaal dan ook voor de eerste maal te horen krijgt, steunt het idee zijn vader te gaan zoeken maar ze is echter bang dat haar ouders ongerust worden. Alfa, een levende-dode die in de 19e eeuw gestorven is en tevens professor in de wiskunde, taalkunde, meteorologie en nog zo veel andere dingen is, lost dit probleem op doordat hij gedachten kan laten veranderen. Hij zorgt ervoor dat Lamya’s ouders en zussen denken dat ze de hele tijd is thuisgeweest. Ze gaan uiteindelijk op weg, Lamya en Remi vliegen mee op de rug van de schaduwen van Buik en Valentijn, hun trouwste vrienden. Dit zijn twee andere levende doden. de rug van hun trouwe vrienden, de Schaduwen. Maar het is een lange tocht…al geloven ze er allemaal rotsvast in dat ze de vader van Remi zullen terugvinden. Dit gebeurt ook, maar enkel na een lange tocht waarbij ze uitdagingen niet uit de weg gaan. Ze komen vijanden tegen, mannen die verantwoordelijk zijn voor hun dood ,en vrienden.

Uiteindelijk komen ze te weten dat de vader van Remi in een apart deel van Het Omgekeerde Land verblijft. Hij was namelijk zo hard tegen de leider van dit rare land ingegaan dat hij nu dag in, dag uit streng bewaakt werd.

De vrienden weten de baas van Het Omgekeerde Land te overmeesteren en krijgen het hele land achter zich. Ze verplichten Bartholomew om de deur van de cel van Robert te openen.

Wanneer de cel geopend wordt, rijst er een groot vraagteken want de cel is….leeg! De bewakers biechten op dat ze Robert al een hele tijd geleden vrijgelaten hebben omdat hij zo veel heimwee had naar zijn familie en ze het niet meer konden aanzien. De groep vrienden besluit om snel te vertrekken zodat ze Robert nog kunnen tegenhouden maar eerst willen ze de kroning van de nieuwe koning meemaken,dat is een koning die al op de troon zat maar hij werd verslaan door Bartholomew. Voortaan wordt dit dankzij hem een vrij land en kan iedereen elkaar gewoon bij de voornaam benoemen.

Eénmaal terug boven de grond,blijkt dat de schaduwen de vader van Remi al tegen gekomen zijn. Er volgt een ontzettend liefdevolle hereniging die gepaard gaat met veel knuffels. Hij stelt zijn vader ook aan Lamya voor, de vriendin waar hij al zo lang op verliefd is.

Wanneer ze terug naar huis gevlogen zijn, worden Remi en zijn vader afgezet bij de voordeur. Zijn vader drukt op de bel en de deur wordt geopend door Iris, de beste vriendin van de moeder van Remi. Ze herkent Robert eerst niet maar dan begint het tot haar door te dringen dat het Robert is die voor de deur staat. Weer volgt er een hereniging die met geen woorden te beschrijven valt…

2.personages

A. Remi

Remi is 14 en enig kind, zijn vader verdween toen hij zeven was. Remi werd daardoor alleen opgevoed door zijn moeder. Je kan Remi vergelijken met het prototype van een tiener. Hij is vrij rustig maar gaat graag op avontuur, zoals hij al bewezen heeft in de vorige boeken waarin hij naar India en Zuid-Afrika trok. In India ging hij Lamya redden die ontvoerd was en in Zuid- Afrika ging de hele groep achter het hoofd van Buik aan die tot dan toe alleen maar kon buikspreken. Remi is moedig en dapper, hij zal altijd door het vuur gaan om ervoor te zorgen dat zijn vrienden veilig zijn. Hij is ook heel verliefd op Lamya maar heeft daarbij concurrentie van een klasgenoot. Lamya heeft echter alleen oog voor hem maar hij durft niet goed verder te gaan dan die enkele kus die hij in 3 jaar met haar heeft gewisseld. Lamya weet dat en stelt dat wel op prijs omdat hij haar daardoor een beetje aan haar vader doet denken die net zo is.

B. De vriendin van Remi: Lamya

Lamya is ook veertien jaar, Remi vindt haar heel knap met die lichtbruine huid die ze heeft. Dit heeft ze natuurlijk te danken aan haar deels Indische afkomst. Lamya is geen enig kind zoals Remi maar ze heeft wel een aantal eigenschappen gemeen met Remi, zo is ze ook heel moedig. Toch moet Remi haar vaak overtuigen om op avontuur te gaan omdat ze niet altijd zeker is dat dit goed zal aflopen.

Lamya is thuis met zeven: haar vader, haar moeder, en 6 zusjes waaronder er een tweeling schuilgaat.

Lamya is iemand die heel veel om haar familie geeft en in het bijzonder om Remi. Ze voelt zich vaak schuldig omdat ze haar familie moet achterlaten maar tegelijkertijd wil ze ervoor zorgen dat Remi niets overkomt. Dat is de reden waarom ze Remi trouw volgt, waar hij ook heengaat.3. De taal van het boek

Dit boek is heel gemakkelijk geschreven en dat is precies de reden waarom het een kinderboek is, dacht ik zo.

Toch heeft dit boek een heel aparte verhaallijn die je pas ontdekt wanneer je het boek zelf gelezen, voor de rest kan ik je hier niet veel over vertellen want er zitten geen speciale taalkundige stukken in.4. het thema

Dit is een avonturenverhaal, niet alleen het verhaal is dat maar ook de personages. Aan de andere kant kan je het ook als een liefdesverhaal bekijken omdat er een soort spanning zindert tussen Remi en Lamya. Toch kan je onder geen enkel thema plaatsen omdat er zoveel verschillende thema’s in terug te vinden zijn.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen