U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Jurgen Banscherus - Karambolage.
Deze versie komt van http://www.collegenet.nl/studiemateriaal/verslagen.php?verslag_id=15158 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 544 woorden.

Primaire gegevens van het gelezen werk:

Auteur: Jürgen Banscherus

Titel: Karambolage

Illustraties: Horst Kruckenmeier

Ondertitel:

Opdracht:

Motto:

Verschenen in: 1992

Serie: Streifzüge

Uitgever:

Verwachtingen vooraf:Samenvatting van de inhoud:

Op een dag lopen de vier vrienden Susanne, Loredo, Chris en Martin door de stad. Ze vervelen zich, maar opeens zien ze een aanplakbiljet hangen van een jeugdhonk. Ze besluiten er heen te gaan, want ze hebben niks te doen. Ze vinden het maar niks, want er staat maar een heel kleine biljarttafel. Later gaan ze weer weg. Ze zien elkaar nog steeds elke dag, dan spreken ze af bij Chris.

Loredo komt eens op bezoek bij Chris, om weer eens video’s te kijken. Het is geen leuke video en ze besluiten om naar de stad te gaan. Ze gaan nog eens naar het jeugdhonk en ze zien een grote biljarttafel. Dat vinden ze hartstikke gaaf en ze gaan er alle vier steeds vaker heen.

Chris en Susanne trekken veel met elkaar op met biljarten, dat kan Martin niet hebben, omdat hij Susanne heel leuk en aantrekkelijk vindt. Martin gaat steeds vaker naar het jeugdhonk, omdat hij Susanne wil zien. Martin wil graag indruk op Susanne maken, maar hoe? Hij kan toch niet winnen van Chris, die is veel te goed.

Op een dag fietst Martin in de stad en ziet hij een biljartsalon. Het lijkt hem een goed idee om daar te oefenen. Ineens staat er een man voor Martin in de biljartsalon, hij vraagt of hij mee mag spelen. De man heet Alabama en kan heel goed biljarten, hij ziet dat Martin het niet zo goed kan en vraagt of hij Martin mag helpen. Dat wil Martin natuurlijk heel erg graag, hij traint heel erg veel en gaat steeds minder naar het jeugdhonk.

Weken gaan er voorbij en Martin wordt steeds beter. Alabama vraagt aan Martin waarom hij zoveel traint en Martin vertelt over Susanne. Alabama besluit geen training meer te geven, omdat Martin het niet echt voor het biljarten doet. ’s Avonds gaat Martin naar het jeugdhonk, om Chris te verslaan. Hij kleedt zich in het net aan en zijn haar doet hij ook mooi. Het eerste potje wint hij. De tweede verliest hij expres, om zo de spanning te laten stijgen. Het derde potje wint hij. Susanne is boos, omdat hij dit allemaal expres doet om zo Chris te vernederen en hij heeft, volgens haar, de sfeer verpest.

Even later vertrekt hij naar de biljartsalon, in de hoop dat Alabama er is. En hij is er inderdaad, samen met Susanne. Alabama vindt dat Martin er moe uitziet en vraagt of hij niet hoort te slapen of eventueel een potje mee wil spelen. Daarop zegt Martin natuurlijk geen nee!Tijd:

Het verhaal speelt zich af in deze tijd. Er gaan ±12 weken voorbij.Personages:

Martin: hij is verliefd op Susanne.

Loredo: hij is een beetje een meelopertje.

Chris: kijkt het liefste naar actie- en horrorfilms.

Susanne: is de beste biljartspeler en ziet Martin niet zo zitten.Eigen literaire recensie:

Ik vond het boek niet echt leuk, maar ik vond het ook niet saai. Alleen het einde vind ik niet kloppen, want eerst is Suzanne heel boos op Martin en dan vraagt ze zomaar of hij erbij komt, om pool te spelen met haar en Alabama. Ik vind dat niet helemaal kloppen: het is net of het verhaal dan nog niet helemaal af is.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen