U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Gerda Ronhaar - Babs!.
Deze versie komt van http://www.verslagen.com/index.php?page=boek_toon&boek_id=645 en is laatst upgedate op 30/11/-0001.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 588 woorden.

Babs Santing is een meisje van puberale leeftijd die niet echt op haar drie zussen lijkt. Haar zussen zijn bijvoorbeeld goed op school en halen altijd goede cijfers, maar Babs moet misschien wel twee volle dagen voor een so of proefwerk leren om het te kunnen onthouden. Toch komt ze er nog net met een zes of zeven doorheen.

Als ze op de zaterdag van de openingsdag van haar school

de postbode Goof vanuit het raam ziet, gaat ze Goof enkel plagen en komt er dan achter dat hij haar zus Nanda wel ziet zitten.

Op de openingsdag van de school krijgen ze van alles te horen onder andere: dat ze een nieuwe biologie meester krijgen en wie hun mentoren worden.

De volgende dag is er allemaal geroezemoes in de klas over wie wie leuk vindt, Babs hoort dat haar beste vriendin op de leukste jongen in de klas valt.

Dat is leuk voor haar vriendin, maar niet voor Babs. Wanneer die jongen Babs verkering vraagt en ze ja zegt, probeert ze het geheim te houden maar dat lukt niet. Tot haar verbazing is haar vriendin niet zo boos.

Als de bio meester met kies pijn in de klas komt vertelt Babs hem dat zij een leuke zus heeft die bij de tandarts werkt en dat ze vast en zeker wel korting geeft als hij zegt dat hij de leraar van Babs is.

Ondertussen ontdekt Goof dat Nanda als stagiaire bij Groot Warmont (een verzorginshuis voor gehandicapte kinderen) stage loopt, gaat hij toevallig wat vaker naar zijn gehandicapte zusje (om Nanda in te palmen dus).

Als Simone terug van haar werk komt en vraagt of Babs in het weekend mee zal gaan naar haar wedstrijd, krijgt ze te horen dat Babs een vriendje heeft (Lucas) en Babs vraagt of hij mee mag als een soort date. Dat mag.

Aan tafel vertelt Jackie dat ze het weekend bij iemand gaat slapen en Nanda zegt dat ze gaat schaatsen met haar collega’s van Groot Warmont en als klap op de vuurpijl gaan hun ouders dit weekend op reis met een kennis.

Het is weekend en iedereen is weg op Babs en Simone na als het tijd is komt Lucas aan gelopen en gaan ze met z’n drieën naar de sportzaal. Maar dan krijgt Babs opeens barstende hoofdpijn en gaat dan samen met Lucas naar huis. Daar aan gekomen gaat Babs op bed liggen en valt in slaap. Lucas blijft op Simone wachten. Als Simone komt wordt hij bedankt en gaat ze naar Babs toe. Simone besluit dan bij Babs te slapen.

Babs wordt midden in de nacht wakker met ondenkbare pijn overal in haar lichaam, haar zus belt de huisarts maar een andere huisarts neemt op en zegt dat het niets is. Dat vertrouwt Simone niet en gaat dus naar het huis van hun eigen huisarts. Als ze onder weg is klapt haar band en gaat ze verder lopen. Dan komt ze de biologie leraar tegen die geeft haar een lift. Als de huisarts daar is vertelt hij dat Babs een hersenvliesontsteking heeft. Hals over de kop moet Babs naar het ziekenhuis daar wordt ze behandeld de ouders worden geïnformeerd en komen zo snel mogelijk naar hub toe. Als ze er zijn gaat Simone weg. Om te kalmeren gaat ze met de biologie meester in het park wandelen dan vraagt hij haar verkering en zij geeft als antwoord een zoen.

Ondertussen gebeurt er precies het zelfde bij Nanda en Goof. De twee koppels besluiten dit (als een verassing voor Babs) haar op haar verjaardag het te vertellen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen