U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Patrick Lagrou - Sterrenkind.
Deze versie komt van http://www.verslagen.com/index.php?page=boek_toon&boek_id=644 en is laatst upgedate op 30/11/-0001.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 503 woorden.

03-12-‘05

Mertens Hans-Joachim

Nr. 11

Klas 1 D

Tittel: Sterrenkind

Auteur: Patrick Lagrou

Illustrator: Marijke Meersman

Uitgeverij: clavis, Amsterdam-HasseltPatrick Lagrou is een echte ontdekkingsreiziger, hij maakte een aardbeving

mee, hij verbleef een tijd bij de indianen in het Amezonewoud, hij deed

archeologische opgravingen…enz.SamenvattingHet verhaal speelt zich af in het stadje Vlinderdans.

Bran woont samen met zijn ouders in bij ‘tante César’.

Ze wonen met zen vieren hoog boven op een heuvel in een

eenzaam en donker gebouw, beter gekend als het ‘kraaiennest’.Op een morgen rijdt Bran Beregoed met zijn nieuwe fiets

naar school. Als hij ’s middags naar huis rijdt word hij op mysterieuze wijze door een donker blauwe ford de vaart in gereden. Als hij in het water belandt ziet hij zichzelf weggaan uit zijn eigen lichaam. Hij wordt in een donker gat gezogen, op het einde ziet hij een licht en daar ziet hij 2 oudere mensen

en een jong meisje. Dan gaat hij langzaam terug weg en komt in een ziekenhuis. In het ziekenhuis van Vlinderdans wordt hij er bovenop geholpen.

Bran heeft een bijnadoodservaring, maar niemand gelooft zijn verhaal. Behalve Dries Donsdeken een psycholoog. Maar ook hij wordt op mysterieuze wijze door de donkerblauwe ford aangereden. Thuis in het ‘kraaiennest’ wordt iedereen opgejaagd door ‘tante César’ de ouders worden voordurend gecommandeerd en behekst en Bran krijgt overal de schuld van. Ze strooit overal roet in het eten. Na een tijd ontdekt Bran dat ‘tante César’ geen gewone persoon is maar een heks met een duister verleden. Als bran op kerstavond ontsnapt uit het ‘kraaiennest’ volgt hij een fonkelende ster. Die wijst hem de weg naar een klein huisje aan de andere kant van de stad. Daar maakt hij kennis met Pauline Ganzenveer. Een oud vrouwtje namelijk de moeder van Dries. Ze zoeken samen een oplossing om ‘tante César’ te verslaan! Pauline maakt een amulet voor Bran en zijn ouders om hen te beschermen tegen de zwarte magie van ‘tante César’. Op het einde van het verhaal gaat het kraaiennest in vlammen op en ‘tante César’ ook.Besluit: het verhaal is met veel fantasie geschreven en er zit veel spanning in.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen