U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Max Lundgren - Voor Een Zomer.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/1738 en is laatst upgedate op 01/03/2000.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 828 woorden.

Titel: voor één zomer

Schrijver: Max Lundgren

Genre: verliefdheid, gehandicapten

Jaar van uitgave: 1995Evy gaat in de zomer naar een gezin om daar haar vakantie door te brengen en het gezin daar te helpen. Ze gaat met de trein naar de plaats toe. Ze verwacht altijd dat ze moet werken maar deze zomer hoeft dat niet. Ze trekt bij Ann en haar geestelijk gehandicapte zoontje Peter in en ze zal de gehele zomer voor haar zoontje moeten zorgen. Peter is 10 jaar en heeft de manieren van een kind van 3 jaar. Ze vindt Ann een hele aardige vrouw waar ze erg goed mee kan praten. Ze heeft nog nooit echt mensen ontmoet die respect voor haar hebben maar Ann is dat beslist wel voor haar. Ok kan ze heel erg goed met Lars om gaan. Op en avond gaan Ann en Evy naar een dorpje verderop omdat ze best wel ver achteraf wonen en anders weet Evy ook niet wat ze de hele zomer moet doen. Het is maar een heel klein dorpje en er stond ook een groepje kinderen die allemaal aan het klieren waren dus ze waren zo weer terug maar Evy gingde volgende dag terug om dat groepje eens aan te pakken maar toen ze er was, waren het best wel aardige mensen. Ze ging met hun mee en het was best wel gezellig totdat een jongen uit een groepje met haar verder wil maar dat wil zij niet en dus kregen ze ruzie. Daarna is ze weg gegaan en heeft ze een taxi terug genomen.

Met Peter ging ze ook leuke dingen doen zoals bijvoorbeeld het bos in met z’n tuigje aan. Toen ze met hem naar de plas ging vlakbij kwam ze Janne tegen. Het is een jongen die vlak in de buurt woont en in een hut woont. Janne vroeg of Evy even mee ging met hem naar zijn oom om zijn geld af te geven die hij moest halen. Later gingen ze weer hun eigen gang en Evy speelde weer verder met Peter. Ze speelde met hem en hij vond het ontzettend leuk want hij lacht niet zo vaak maar als hij bij haar is hebben ze altijd lol. Het ging allemaal goed en net zoals Evy het wilde totdat de man van Ann thuis kwam van een reis. Hij heette Lars. Ze merkte al bij de eerste keer dat ze samen aten, dat het nooit zo goed zal gaan klikken en dat ze niets meer kan bespreken met Ann. Ze zijn namelijk zo erg aan elkaar gehecht.

’s Avonds had Evy geen zin om in huis te blijven dus ging ze naar buiten en ze zei dat ze naar het dorpje ging. Toen ze over de weg liep, kwam ze Janne tegen. Het stond te regenen dus gingen ze ergens schuilen in een hutje ergens in het bos. Toen ze daar waren, hadden ze wat gekletst maar op een gegeven moment kregen ze ruzie en Evy sloeg hem per ongeluk met een zaklantaarn en Janne ging dus weg. Toen zij ook weg wou gaan zag ze verderop blauwe lichten en er kwamen lampen op haar af. Ze kroop weer terug in de hut totdat ze voorbij waren. Ze zochten naar twee kinderen maar ze liepen de hut voorbij. Toen ze de lichten niet meer zag, durfte ze de hut uit te komen. Ze probeerde het pad terug te vinden en naar een tijdje had ze het ook gevonden.toen ze thuis kwam, ging ze gelijk naar bed. Naar een hele tijd ging de bel. Lars deed de deur open en er stond een politie voor de deur. Hij zocht naar twee kinderen. Een bekende jongen van hier maar een onbekende meid die hij nog nooit eerder had gezien. Ze hadden namelijk 30.000 krone gestolen maar ze dachten dat het Evy en Janne het hadden gedaan. De politieagent wou Evy zien maar die lag te slapen maar toch ging hij kijken. Daarna ging hij gelijk weer weg. Evy had alles gehoord en de volgende dag ging ze naar de oom van Janne om hem duidelijk te maken dat Janne het niet had gedaan omdat hij de hele tijd bij haar was. Hij geloogde haar niet en ze ging weg en ze ging naar het meer. Op een gegeven moment hoorde ze gefluid en ze zag Janne op het eiland. Ze zwom er naartoe en daar hebben ze de hele nacht doorgebracht en de volgende dag gingen ze weer terug naar het vaste land om alles uit te leggen. Toen het uitzochten, kwamen ze op het idee dat het de oom zelf was omdat hij dan dacht dat hij weer 30.000 krone zou krijgen van de regering maar dat ging niet door en hij had het dus echt gedaan. Zo kwam het dus nog allemaal goed.

Evy had nu toch nog een leuke vakantie omdat Evy en Janne een relatie met elkaar hadden dus de vakantie kon niet meer stuk.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen