U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Vb. Verkrachter - Debat: “geweld Dat Met Geweld Bestreden Wordt.” Ingezonden Do.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=871 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 507 woorden.

nederlandsDebat: “geweld dat met geweld bestreden wordt.”Wij vinden dat geweld met geweld bestrijden niet goed is omdat…Onze argumenten:1. Als je geweld elke keer met geweld gaat bestrijden komt er gewoon nooit een einde aan, want elke keer is het een reflex om terug geweld te gebruiken. Het is een soort van vicieuze cirkel waar geen einde aan komt en alleen maar slachtoffers uit verder komen.2. We zijn zelf ook in fout. Als wij bvb. iemand geweld aandoen, is die persoon ook slachtoffer en zijn we zelf ook in fout, als we een misdadiger (vb. verkrachter) zelf ook gaan mishandelen zijn wij ook zelf mishandelaars.3. Slecht voorbeeld. Als de jeugd ziet op tv of in het echte leven dat volwassenen hun problemen met geweld gaan oplossen is dat een slecht voorbeeld!4. Onschuldige slachtoffers. Als we het in het “groots” bekijken komen er enkel onschuldige slachtoffers van.

Bvb. : Sharon: hij bezette Palestina en de reactie hierop zijn bomaanslagen en bomzelfmoorden op Israël burgerslachtoffers

WTC: Bin Laden doet aanslagen op VS, VS gaat aanslagen doen op Afghanistan (Bin Laden)burgerslachtoffers

Irak: Bush wil afmaken wat zijn vader begon, Irak op zijn knieën krijgen, zijn alibi

zijn de aanslagen op de WTC-torens maar zelfs de bevolking is het hier niet meer mee

eens.5. door geweld met geweld te bestrijden wordt het probleem steeds groter en groter gemaakt,

je komt niet tot een oplossing.Er zijn ook veel problemen met agressie op school…1. In een school wees een leerkracht een leerling erop dat hij niet op een poster mocht schrijven, hierop heeft de leerling de leerkracht geslagen en had de leerkracht een hersenschudding. Op deze situatie hebben enkele britste magazines artikels geschreven om lijfstraffen op school terug in te voeren, maar dit gaat enkel nog meer agressie uitlokken, de leerling gaat zich bedreigd voelen en zelf dus nog agressiever worden, zo dacht de bevolking er ook over.2. We hebben ook een interview met een leraar gevonden waar de leraar zegt dat je zelf best geen geweld terug kan gebruiken, maar gewoon best kan praten en luisteren wat volgens hem een BETERE oplossing is.3. Dus wat je best kan doen is praten, hier kom je tot een oplossing en wordt het probleem niet groter gemaakt en weet je wat de bedoeling was van het agressieve gedrag.4. Je kan ook even het probleem uit de weg gaan (“afkoelen”) en later met een neutrale tussenpersoon werken, die neutraal over het probleem kan oordelen en zo kan je dan misschien tot een oplossing komen.We hebben nog een laatste artikel gevonden over wat moet je doen als je kind agressief is…??Hierin staat dat je zeker niet mag beginnen roepen, uitvliegen of slaan.

En wat je best wel kan doen is niet bestraffend of bedreigend klinken en luisteren naar de argumenten van zijn agressief gedrag.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen