U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Per Nilsson - De Geur Van Melisse.
Deze versie komt van http://www.verslagen.com/index.php?page=boek_toon&boek_id=631 en is laatst upgedate op 30/11/-0001.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 541 woorden.

1. Enkele algemene gegevens over het boek.Titel: De geur van Melisse

Auteur: Per Nilsson

Uitgeverij: Lemniscaat Rotterdam

Jaar en plaats van pulbicatie: Rotterdam, 1998

Aantal bladzijden: 1492. Inhoud van het boek.

Toen hij haar voor het eerst zag,was het liefde op het eerste gezicht.NA verloop van tijd praatten ze steeds meer en meet met elkaar.Op een dag was Ann-Katrien Duits aan het leren op de bus en liet hem het boek zien en hij nam het per ongeluk mee naar huis.Hij bezoekt haar dagelijks om het boek terug te geven, maar hij “vergeet” het steeds opnieuw. Sinds hij een citroen-melisse plqntje vqn Ann-Katrien gekregen heeft, noemt hij haar Melisse.Op een avond is de jongen alleen thuis, en nodigt hij Ann-Katrien uit.Op die avond zijn ze samen naar bed geweest. Hij vertrekt iets later voor een tijd naar Amerika.Daar hij zijn vriendin zo hard mist, telt hij de dagen af en schrijft hij haar de ene brief na de andere… Als de maand om is, verrast hij haar en bezoekt haar dadelijk na zijn aankomst.Maar zij is niet alleen, een jongen genaamd Hans-Peter is bij haar thuis.Hij vraagt haar om af te spreken, maar zij heeft geen tijd, ze heeft namelijk al afgesproken om naar de bioscoop tegaan.Natuurlijk wil hij meegaan en daarom nodigt hij zichzelf uit. En daar gebeurt het, hij merkt dat Ann-Katrien en Hans-Peter meer dan vrienden zijn. Hij vertrekt dus naar huis zonder enig woord te zeggen. Thuis denkt hij aan zelfmoord, maar Ann-Katrien komt net op tijd en ze praten het uit…3. Verdieping.1. Plaats waar het verhaal zich afspeelt.

Het verhaal speelt zich op verschillende plaatsen af…Deels op de bus, deels bij zijn en haar thuis en in hun dorp en ook in Amerika.2. Tijdsperiode van het verhaal.

Er zijn niet echt data’s gegeven maar je kan uit het verhaal afleiden dat alles tussen november en het einde van hun zomervakantie gebeurd.3. Voorstelling van de personages en een korte beschrijving ervan.

Hans-Peter: Op het einde van het verhaal is hij het vriendje van Ann-Katrien.Hij noemt

hem Nazi-Hans omwille van de tijd dat hij van Duitsland afkomstig is.

Hij: Voor hem betekend Ann-Katrien de wereld, hij is er hopeloos verlifd op. Hij is een

rustig persoon met weinig of geen zelfvertrouwen en rond de 17 jaar.In het boek

wordt geen naal vermeld…

Ann-Katrien: Door “hem” wordt ze ook wel melisse genoemd, daar ze verschillende

citroen-melisse planten heeft.Zij heeft veel zelfvertrouwen, is ook rond de

17 jaar oud en heeft rood haar en bruine ogen.4. Informatie over de schrijver.Per Nilsson werd geboren op 13 februari 1954 te Malmö in Zweden.

Per Nilsson volgde een opleiding tot leraar muziek en wiskunde en werkte vervolgens als leraar aan een middelbare school. Hij is getrouwd en heeft 4 kinderen: Ola, Mattis, Anna en Carl. Zijn eerste boek verscheen in 1986. Hij schreef het eigenlijk om aan zijn kinderen te vertellen hoe hij vroeger was, alleen heet de hoofdpersoon van dat boek niet Per Nilsson, maar Nils Persson. In de zomer van 1999 gaf hij het lesgeven op om fulltime schrijver te worden. Hij woont in Sölvesborg.

Meer boeken van Per Nilsson:

1996 Het lied van de raaf (Lemniscaat)

1998 De geur van Melisse (Lemniscaat)

2000 Jij, jij en jij (Lemniscaat)

2001 Anders dan jij (Lemniscaat)

2003 Ik ben op Milena (Sjaloom)

2003 17 (Lemniscaat)
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen