U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Pieter Aspe - Grof Wild.
Deze versie komt van http://www.collegenet.nl/studiemateriaal/verslagen.php?verslag_id=12911 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 712 woorden.

Samenvatting : “Grof Wild”Auteur: Pieter Aspe

Uitgeverij: Manteau

Genre: misdaadromanVictor Borremans is een succesvol zakenman en staat aan het hoofd van Victorex. Victorex produceert microchips voor telecommunicatiesatelieten en geniet wereldwijd een stevige reputatie. Victor is getrouwd met Eva, en hebben een zoon; Jeroen. Samen wonen ze in een riante villa in een chique wijk in Brugge.

Victor Borremans kreeg onlangs een aanbod om van een Japanse multinational om Victorex over te nemen voor 1,2 miljard frank. Victor is een echte workaholic en steeds druk bezig met het bedrijf, dit tot groot ongenoegen van zijn vrouw Eva.

Eva wil hun relatie nieuw leven inblazen, en bedenkt een plan. Om hun zilveren huwelijksjubileum te vieren, besluit ze haar echtgenoot te verrassen met een korte vakantie in een afgelegen chalet in de Ardennen. Maar dat is niet alles. Samen met meneer Piryns, de oudste directeur van Victorex, huurt ze 4 ‘acteurs’ in, die Victor tijdens hun vakantie het vuur aan de schenen moeten leggen. Het is haar bedoeling opnieuw de passie van de eerste jaren te voelen, het moest een soort tweede huwelijksreis worden. Victor zou zich van duffe zakenman ontpoppen tot de koene ridder van weleer.

Op de dag van hun vertrek, laat Eva aan Jeroen het adres achter van de chalet. Ze zullen een hele week niet bereikbaar zijn, want Eva wil absoluut niet gestoord worden. Victor ziet de week vakantie niet goed zitten, maar wil zijn vrouw niet teleurstellen, en vertrekt dus samen met haar naar de Ardennen.

Eenmaal aangekomen in hun chalet ‘Les Harlequins’, voelt Eva zich fantastisch; op deze reis had ze al zolang gewacht. Het leek alsof er niemand logeerde in de overige chalets, tot de volgende morgen, wanneer hij en jonge motorrijder bij één van de chalets ziet.

De volgende avond ziet Victor tot zijn verbazing de motorrijder tegen zijn auto urineren. Hij gaat er vandoor voor Victor kan ingrijpen. De volgende avond merken ze 4 motorrijders op, waarbij de jongen van gisteren. Wanneer Victor wil wegrijden, blokkeren ze hem de weg. De 4 mannen zoeken duidelijk heibel. Victor heeft een woordenwisseling met de mannen, en rijdt door de blokkade heen. Ze vluchten naar een bos verderop maar keren tenslotte terug naar de chalet.

Ondertussen komt een koerier aankloppen bij Jeroen; hij moet een stapeltje belangrijke papieren i.v.m de Japanse deal aan Victor brengen.Als Victor de papieren niet op tijd heeft, gaat de deal dus niet door. Jeroen zoekt uit waar zijn ouders verblijven.

Victor is op weg naar het dorp om de politie te verwittigen, en ondertussen gaat Eva naar de chalet van de motorrijders, om ze uit te betalen en te bedanken voor hun acteerprestatie. De mannen stellen Eva voor haar ontvoering in scène te zetten, als laatste onderdeel. Eva stemt in, maar al snel blijkt dat dit geen acteerwerk meer is, maar realiteit. Victor is terug, maar heeft de politie niet kunnen verwittigen.Hij heeft een schermutseling gehad met één van de mannen, maar Victor doodde hem. Als Eva niet meer in de chalet is, weet Victor dat de 4 jongemannen er voor iets tussen zitten. Maar net als hij haar wil zoeken, belagen 2 mannen de chalet. Victor weet zich te verstoppen, maar met een geïmproviseerde molotov-cocktail weet hij één van de mannen te doden. De chalet vliegt hierop in brand.

Jeroen en zijn vriendinnetje Sonja zijn het adres te weten gekomen waar zijn ouders logeren. Samen met haar is hij onderweg naar de Ardennen.

Victor weet binnen te dringen in de chalet van de mannen, waar Eva hoogstwaarschijnlijk is opgesloten. Via een ladder weet hij het raam te bereiken; hij komt in een kamer uit, waar Eva vastgebonden op bed ligt. Als hij Eva probeert te bevrijden, komen de twee andere mannen het huis en de kamer terug binnen. Eva weet zich te bevrijden dankzij Victor, en samen weten ze beide mannen te overmeesteren; één van hen sterft, de andere is gewond. Op dat moment komen Jeroen en Sonja aan bij de chalet; hij merkt al snel dat er iets aan de hand is, en verwittigt de politie. Later bleek meneer Pyrins mee in het komplot betrokken te zijn.

Precies 2 jaar later bevinden Eva en Victor , Jeroen en Sonja zich op de Amalfiroute, in hun nieuwe villa aan de Middellandse Zee.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen