U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : The Firm - Advocaat Van De Duivel.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=845 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 643 woorden.

Advocaat van de duivel (the firm) (John Grisham)WeetjesTitel: advocaat van de duivel

Auteur: John Grisham

Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers B.V.

Datum van eerste uitgave: 1991

Vertaler: Mariëlla Snel

Aantal bladzijden: 334µ

Genre: Juridische thriller

Andere boeken door John Grisham uitgegeven: de Jury, Advocaat van de duivel, Achter gesloten deuren, De Cliënt, Het Vonnis,Korte biografie van John GrishamJohn Grisham werd geboren op 8 februari 1955 in Jonesboro, Arkansas. Hij is de zoon van een bouwvakker en een huizenbouwer. Hij studeerde rechten, na zijn afstuderen in 1981 specialiseert hij zich in strafrecht en het claimen van schadeletsels Hij draait werkweken van 60 tot 70 uur, maar weet toch nog tijd vrij te maken voor een nieuwe hobby: schrijven. Zijn eerste boek komt er doordat hij in een van zijn rechtzaken een aangrijpende getuigenis hoort van een verkracht meisje. Hij vroeg zijn af wat er zou gebeuren indien de vader haar belagers zou vermoorden. ‘A time to kill’ was geboren. Terwijl een uitgeverij dit uitbrengt begint hij aan een tweede roman, the Firm (advocaat van de duivel) De filmrechten van de boek werden gekocht voor 600000 Euro, hij was op slag bekend als auteur. Grisham woont afwisselend in Mississipi en dan weer in de buurt van Charlottesville.Korte samenvatting van het boek.

Mitchell McDeere wordt zonder het te weten al geruime tijd in de gaten gehouden. Zodra hij afstudeert, krijgt hij heel veel aanbiedingen, waarbij een toch wel heel speciaal is. Het is een klein kantoor in Memphis , maar ze bieden hem een fortuin, nieuwe auto, huis,… als hij bij hun komt werken. Hij grijpt die kans, werkt 100 uren per week, verdient een fortuin, en leeft samen met Abby(zijn vrouw) in een mooi huis. Wanneer twee vennoten sterven, wordt zijn argwaan gewekt en hij gaat graven in het verleden van het bedrijf. Hij komt tot de ontdekking dat niemand het bedrijf levend heeft verlaten. Enkele dagen later wordt er contact met hem opgezocht door de FBI. Die beweert dat het bedrijf Bendini, Lambert & Hocke in handen is van de maffia en dat het is gespecialiseerd in witwasoperaties. Mitchell trekt hem er uiteindelijk niet veel van aan. Maar graaft toch verder in het verleden van het bedrijf. Uiteindelijk sluit hij een akkoord met de FBI: Hij moet bezwarende documenten bezorgen, maar hij wordt 1 miljoen dollar rijker. Hiervoor riskeert hij zijn leven en dat weet hij maar al te best want de maffia vergeet nooit iets. Dan gaat alles plots heel snel: Het blijkt dat de FBI een lek had, zijn leven is in gevaar en hij vlucht met zijn vrouw, zijn broer en het miljoen. Hij verbrak ook de afspraak met de FBI waardoor niet allen de maffia achter hem zit maar ook nog eens het gehele gerechtelijke apparaat (FBI, de politie, DEA). Uiteindelijk komt alles nog op zijn pootjes terecht: Hij slaagt erin de documenten te overhandigen zonder gepakt te worden. En het volledige bureau Bendini, Lambert & Hocke wordt aangeklaagd. Mitchell vlucht met zijn broer en vrouw naar de Caraïbische eilanden. En hopen er een nieuw leven te beginnen.Bespreking.

Eigen mening: John Grisham bouwt de spanning langzaam op en dan ontploft de boel. Het is een heel spannend verhaal. Het leest zoals een trein terwijl je jezelf er volledig in inleeft.

Over het boek

Er zit één hoofdpersonage in het boek, Mitchell McDeere, en verschillende andere belangrijke personages, zoals Abby, Lambert,… . Het is lichtjes overdreven, maar niet te veel. Er komen veel juridische termen in.

In het verhaal kun je ook zien dat de schrijver inderdaad rechten gestudeerd had of hij er op zijn minst informatie had over gezocht. Het is geschreven over een tijd van een paar maanden en speelt zich af in de nu tijd.

Het speelt zich af in een grote ruimte, van Memphis tot in de Caraïbische eilanden.Een spannend boek !!!
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen