U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Barbara Büchner - Crashen En Kicken.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=825 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 458 woorden.

Crashen en Kicken1. a) inhoud : De 16-jarige Biene is een uitgesproken dom blondje. Ze is smoorverliefd op haar klasgenoot, de stoere Axel, en laat zich gebruiken, uitschelden en slaan. Axel is lioofd van een bende die kickt op airbagging. Met gestolen auto’s crashen ze tegen een muur op een verlaten fabrieksterrein. Wanneer op een nacht een dodelijk slachtoffer valt, gaat Biene praten met een journalist. Het wordt spannend wanneer zij tegen haar wil , de inzet wordt van een dodelijke race. Dit verhaal lees je met ongeloof. In de eerste plaats omwille van de voorstelling van de airbagging-rage en het gebruik van doping en alcohol.b) de auteur: Barbara Büchner werd in 1950 geboren in Wenen. Ze wilde als kind al altijd schrijfster worden. Sinds 1972 is ze freelance journaliste, tolk en schrijfster.

Ze schreef vele jeugdboeken, en voor een daarvan werd ze in de erelijst voor Oostenrijkse jeugd- en kinderboeken opgenomen. Barbara Büchner schrijft vooral boeken in het duits , omdat duits ook haar moedertaal is. Crashen en kicken is één van haar boeken die vertaald is naar het Nederlands.De oorspronkelijke titel daarvan was “Crash-time”. Het boek is vertaald door Axel Vandevenne . Hij is in 1968 geboren in Kortrijk en heeft filologie gestudeerd ( engels-nederlands). Hij volgde ook na school lessen voor duits en zweeds. Hij is al snel boeken beginnen vertalen , vooral jeugd- en kinderboeken. Hij begon te werken bij de uitgeverij “ Clavis “ eerst als vertaler voor engelse boeken maar daarna ook voor duitse boeken .Zonder hem zouden we dit boek nooit kunnen lezen hebben . Tenzij je een krak bent in Duits.2. hoofdstuk 8 : Dit is een fragment waar de dodelijke race wordt gehouden tussen Patrick en Harry. Het is een race met als hoofdprijs Biene . Patrick neemt het op voor Biene , maar Harry z’n bedoelingen met Biene z’n niet zo goed . Mischa is de oudere broer van Harry en neemt het altijd op voor z’n broer. Als je iets mis zegt tegen Harry krijg je het aan de stok met Mischa.3. Ik heb 2 argumenten gevonden zodat men over 100 jaar dit boek nog zult lezen . Het éérste argument is dat we hier duidelijk kunnen spreken over dat liefde blind is . Biene is verliefd op Axel , maar Axel z’n karakter is niet zo goed . Hij slaat haar , hij gebruikt drugs , ..enz…. Maar Biene laat alles toe omdat ze smoorverliefd is .

Het tweede argument is de voorstelling van de airbagging-rage en het gebruik van doping en alcohol. Je merkt duidelijk dat de jongens niet beseffen dat ze hun leven wagen voor zo’n dom spelletje. En dat alleen maar omdat ze er zo’n grote kick van krijgen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen