U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Kristine Alice Applegate - Animorphs, De Indringer.
Deze versie komt van http://www.collegenet.nl/studiemateriaal/verslagen.php?verslag_id=14858 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 2073 woorden.

A Zakelijke gegevens

Titel van het boek: Animorphs, de indringer

Naam van de schrijver: Kristine Alice Applegate

Soort boek: Sience Fiction

Aantal bladzijden: 155

Uitgever: Deltas

Jaar van uitgifte: 1997B InhoudHet verhaal gaat over 5 kinderen: Rachel, Jake, Cassie, Tobias en Marco, Marco had een naam bedacht voor de groep: de Animorphs, de Animorphs vertellen niet veel over hun zelf wand anders kunnen de Yeerks hun vinden en zonder hun is de aarde in gevaar. De Yeerks komen nu naar de aarde maar niemand op aarde weet er iets van, behalve de Animorphs. Zij moeten de aarde redden.

Zij hadden de gave om te morphen van een Andalietische prins gekregen om de Yeerks te bestrijden. Als ze in een dier gemorpht zijn hebben ze het dierlijk instinct en menselijke intelligentie. Nu kunnen de kinderen morphen in dieren en kunnen ze de Yeerks bespioneren.

Yeerks zijn parasieten, het zijn grote, grijze, naakte slakken die leven in een modderige poel, de Yeerk-poel. Zij kunnen andere lichamen overnemen, Ze kruipen via je oor naar binnen.

De Yeerks moeten om de drie dagen naar de Yeerk-poel om de Kandrona-stralen op te vangen, als ze dat doen gaan ze uit je hoofd en vangen ze de stralen op.

Zij hebben geheime ingangen om naar de Yeerk-poel toe te gaan. De Yeerks hebben al wat rassen overgenomen, bijvoorbeeld: de Taxxons, de Hork-Bajir en anderen van de melkweg.

Visser Three de baas van de Yeerks, hij had de Andalietische prins overgenomen. Het was allemaal gebeurt op een verlate plek tussen de onvoltooide gebouwen, de kinderen verstopten zich voor Visser Three. Ze waren ontsnapt aan Visser Three, maar hij wist niet dat de Animorphs bestonden dus… wist hij ook niet dat ze waren ontsnapt.

Op een dag deed Melissa heel raar en negeert iedereen zelfs van haar beste vriendin; Rachel, ze doet raar omdat ze denkt dat haar ouders niet meer van haar houden, Melissa zegt dat het wel goed gaat maar is dat wel zo?

Op die dag kwam Rachel van school en was alleen, toen stopte er ineens een auto, daarin zat een man en hij zei dat ze moest instappen maar dat deed ze natuurlijk niet en rende weg de man ging haar achter na en probeerde haar te pakken, Rachel was bang, maar toen ging ze zich concentreren op een olifant en probeerde te morphen in een olifant, toen dat gelukt was schrok de man zich een hoedje en rende weg alsof er een duivel achter hem aan zat.

Haar schoenen en kleren waren kapot, toen kwam ineens Meneer Chapman langs met Melissa achterin de auto en had van ver gezien hoe de man weg rende, Meneer Chapman vroeg wat er aan de hand was en Rachel zei snel dat de man iets kwam halen, maar dat was eigelijk niet zo. Meneer Chapman vroeg of ze wilde instappen omdat het zo hard regende, Rachel kon er eigelijk geen nee tegen zeggen maar ze wist wel dat hij een controller was, toen ze bij Rachel’ s huis waren had ze hem bedankt voor de lift en rende zo snel mogelijk naar binnen.

De volgende dag kwamen de Animorphs weer bij elkaar, en de anderen waren boos op Rachel omdat ze voorzichtiger moest zijn met morphen want als Meneer Chapman het van dichtbij had gezien dan wist hij dat Rachel een Animorph was maar gelukkig had hij het niet goed gezien.

De Animorphs probeerde nu uit te zoeken wat er aan de hand is, en proberen om de dochter van Meneer en Mevrouw Chapman te redden van de kwaadaardige Yeerks.

De volgende dag gingen ze meteen aan de slag en Rachel probeerde naar binnen te gaan als de kat van Melissa, maar ze moesten de kat eerst nog vangen om te voorkomen dat Meneer of Mevrouw Chapman er achter kwam dat er ineens twee Fluffer McKitty’ s waren, Tobias had een spitsmuis gevangen voor Rachel. Ze Had het DNA verwerft van de spitsmuis als ze dat doet moet zij haar goed kunnen concentreren. Ze was in een spitsmuis veranderd en moest de kat van Melissa uit de boom krijgen om het DNA van de kat te krijgen. Ze was heel bang om het te doen.

Toen dat was gelukt ging Rachel als Fluffer McKitty naar binnen, ze had niet veel tijd omdat je maar 2 uur in je morph mag blijven.

Ze zag Meneer Chapman naar een deur lopen ze ging hem achterna en ging de kelder (de geheime kamer) en er zat een slot op want Melissa mocht het niet weten.

Om precies 8 uur kwam er een holgram met Visser Three, en hij zei tegen Meneer Chapman dat hij de moest proberen om er achter te komen wie de Animorphs waren, toen zag Visser Three de kat en zei dat hij hem moest doden omdat hij dacht dat het een Andaliet was en Meneer Chapman was het er niet mee eens want het was de kat van Melissa, maar toen ging Visser Three dreigen, hij zei dat hij hem anders zou vernietigen, Meneer Chapman was eigenlijk heel bang voor Visser Three en zei dat het maar een kat was, oké zei Visser Three maar als ik die kat nog eens zie dan moet je hem vermoorden!

Ze gingen weer naar de begane grond en Rachel ging naar buiten en morphte snel weer terug, de rest was heel erg bezorgt, maar…Rachel is wel veel te weten gekomen.

De Animorphs weten nu dat Meneer Chapman en Visser Three rechtstreeks kunnen communiceren en ze weten ook dat Visser Three denk dat zij Andalieten zijn, maar ze weten nog steeds niet waar de Kandrona is, ze moeten het weten want Kandrona is het zwakke punt van de Yeerks.

Rachel wilde nog een keer naar binnen maar Jake vond het niet goed alleen als hij als vlo achterop de rug van Rachel gaat, dan valt het niet op.

Ze gingen naar binnen en weer om 8 uur ging Meneer Chapman naar de kelder en Rachel probeerde zo onopvallend mee naar binnen te gaan, toen ze binnen was ging ze snel onder het bureau zitten en proberen de voeten van Meneer Chapman uit te wijken. Maar dat was niet gelukt en Visser Three zei dat hij de kat moest vangen en mee moest nemen naar de verlate plek tussen de onvoltooide gebouwen, en hij zei ook dat hij haar dochter mee moest nemen want Visser Three had een Yeerk beloofd om hem iemand te geven en die ka hij dan overnemen.

Meneer Chapman pakte de kat en Rachel krabde Chapman zo hard als ze kon maar hij had haar gevangen en deed haar in een kattenmand.

Hij ging snel naar de plek waar Meneer Chapman en Visser Three hadden afgesproken. Hij gaf de kattenmand aan Visser Three, Melissa kreeg Visser Three niet want anders zou Meneer Chapman in problemen raken omdat hij de onderdirecteur is en mensen zouden dan zien dat Melissa weg is. Visser Three vond het goed omdat ze geen bedreiging vormde voor de Yeerks, Chapman reed zo snel mogelijk naar huis.

De Yeerks stegen op met Rachel en Jake, maar Jake stook daar een stokje voor, Jake sprong van Rachel af en morphte in een tijger en viel de Yeerks aan, Rachel moest opschieten want ze had nog maar een paar minuten, ze morphte half in een mens en had haar handen al, ze deed snel het deurtje open en rende weg en verstopte zich in één van de gebouwen. Ondertussen was Visser Three in een enorm beest verandert en hij was zo boos dat hij alles om zich heen vernietigde en ging de Animorphs achterna maar ze waren ontsnapt en in de bossen gevlucht.

Visser Three had de slag verloren maar… er komt een volgende keer!De hoofdpersonen zijn:Rachel: Rachel is de ’’ik persoon’’ en is een meisje dat iets niet zo snel geloofd, ze moet het met haar eigen ogen gezien hebben. Dus toen ze het ruimteschip zag voelde ze haar hart tot haar strot. Ze heeft blond haar en blauwe ogen en ze ziet er heel fris en gezond uit. Rachel is het nichtje van Jake, en heeft 2 zusjes: Jordan en Sara.Jake: Jake is het neefje van Rachel en is een jongen die goed met mensen kan opschieten en heeft daarom ook veel vrienden, hij speelt vaak spelletjes met z’n vriend Marco. Hij kan goed tegen zijn verlies.Cassie: Cassie is iemand die snel geloofd, ze is zwart en draagt haar haar altijd heel kort. Ze is veel stiller dan Rachel.Tobias: Tobias is een hele stille jongen, Hij leeft in zijn eigen wereldje. Hij heeft ook 1 heel groot nadeel, Hij luistert heel erg slecht. Daarom is en blijft hij ook voor altijd een adelaar omdat hij te lang gemorpht was.Marco: Marco vind het heerlijk om mensen op de stang te jagen. Hij is niet zo snel zenuwachtig. Hij is volwassen, slim, rustig en best aardig. Hij is klein en dat vindt hij niet zo leuk. Marco kan heel vervelend zijn maar hij kan je ook aan het lachen maken op de momenten dat je het nodig hebt.De bijpersonen:Andalieten: Goeden buitenaardse wezens, die kunnen morphen. Als ze een morph zijn kunnen ze telepathisch communiceren (net zoals de Animorphs).Visser Three: De baas van alle Yeerks. De enige Yeerk die een Andaliet heeft overgenomen.Meneer Chapman: De onderdirecteur van de school, en volgt de bevelen op van Visser Three en is een belangrijke controller, de plaatsvervanger van Visser Three.Mevrouw Chapman: Mevrouw Chapman is een controller en volgt de bevelen op van Visser Three.Melissa: De dochter van meneer en mevrouw Chapman. Ze heeft lichtgrijze ogen, blond haar en heeft een lichte huid. Ze heeft ook een kat en die heet: Fluffer McKity.Waar?

Het speelt zich af op aarde, maar waar… dat weten we niet, want anders kunnen de Yeerks er achter kunnen komen wie ze zijn en waar ze wonen.Welke tijd?

Het verhaal speelt zich rond deze tijd af.C MeningHet verhaal was:

Moeilijk: Het is soms een moeilijke tekst en woorden en als je de eerste vier hoofdstukken niet gelezen hebt snap je er niets van, want daar word alles uitgelegd.Leuk: Het is vooral voor jongeren en ik vind boeken zoals deze zeker leuk omdat het fictie is.Onwerkelijk: Het kan niet echt gebeurd zijn. Bijvoorbeeld: dat je kunt morphen in dieren of dat er buitenaardse wezens zijn in het verhaal.Spannend: Het was spannend toen ze gingen vechten tegen de Yeerks en de overgenomen rassen en wanneer Rachel een spitsmuis moest zijn: Tobias had een spitsmuis gevangen voor Rachel. Ze Had het DNA verwerft van de spitsmuis als ze dat doet moet zij haar goed kunnen concentreren. Ze was in een spitsmuis veranderd en moest de kat van Melissa uit de boom jagen om het DNA van de kat te krijgen. Ze was heel bang om het te doen en kreeg er later nachtmerries over.D Informatie over de schrijverKristine Alice Applegate

Haar naam voluit geschreven is: Kristine Alice Applegate. Ze is geboren in Michigan in 1956 en heeft op verschillende plaatsen gewoond zoals: California, Flordia, Texas en nu woont ze in Minneonapolis.

Ze wilde altijd al een schrijver of een onderzoeker worden, en heeft veel rare banen gehad, zoals: typen en voor planten zorgen. Maar ze ging serieuzere banen doen.

Ze zou altijd geweten hebben dat ze ooit een schrijver zou worden, tenminste dat hoopte Kristine. Het was dat ze nu eindelijk serieus ging doen. Daardoor is ze nu een schrijver. Ze vindt schrijven heel leuk.

Je moet eigenlijk gewoon beginnen met schrijven in een tijdschrift, zij was begonnen in het tijdschrift van Scope. Ze wou iedereen een zo goed mogelijk idee geven van hoe het was om een heel ander soort te zijn. Bijvoorbeeld: Toen Tobias een adelaar was en bleef, wilde ze laten zien hoe de wereld er uit zag als je een arend bent.

Ze houdt ervan om te lezen en te schrijven, Kristine houdt er ook van om in de tuin te werken, om te reizen en om te winkelen. Ze heeft twee katten (ze houdt van dieren en heeft zelf een bibliotheek), en ze heeft ook een zoon en die heet: Jake.

Kristine heeft veel boeken geschreven, van pop-up boeken tot romances. Ze vindt het niet leuk dat zoveel mensen Animorphs hebben nageaapt, Ze vindt ook dat schrijven best goed verdient.

Ze heeft ook meer boeken van de Animorphs geschreven maarliefst 12 boeken, bijvoorbeeld: De invasie, de indringer, de confrontatie, het signaal, het weerzien, de gevangene, de opdracht, het buitenaardse wezen, het geheim, de androide, het gevecht en de vergissing.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen