U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag :  - Biografie Patrick Bernauw En Guy Didelez.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=804 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 530 woorden.

boekbespreking nederlandsOnze 2 schrijvers van ons boek: ‘In Het teken van de Ram’: Guy Didelez en Patrick bernauw werken al een hele tijd samen, zo’n 10-tal jaar. Ze haalden al heel wat trofeeën, niet alleen voor hun boeken maar ook voor toneel, poëzie, …

Ze werken ook allebei aan TV series, ze hebben al voor enkele zeer bekende TV series de verhaallijnen bedacht zoals in meester, Wat nu weer, Wittekerde en de gloednieuwe reeks Dedes en Belli. Guy Didelez werkte ook mee aan 11 afleveringen van Samson.

Welke prijzen haalden onze auteurs en met wat?

In 1981 kreeg Patrick bernauw z’n eerste prijs: De prijs van de stad Harelbeke voor z’n ‘kort proza’. In ’86 kreeg hij die prijs opniew, nu voor ‘eenakter’. Er kregen ook 2 vlaamse filmpje van hem een prijs: in ’87 was dat “grenspaal 151” en in ’91 met “ De komst van Kasper.”

Guy Didelez kreeg in 1990 zijn eerste prijs, ‘absolute koploper wat spannende jeugboeken betreft” dat was met het boek “ raspoetin”. Ook Guy Didelez kreeg een karrenvracht prijzen, maar Guy kreeg wel meer prijzen voor z’n verhaln, toneel, poëzie en dergelijke.

Ze behaalden 3 prijzen samen: Ons boek “In het teken van de ram” , het kreeg de prijs: Knokke-heist prijs 1996 voor het beste jeugdboek, ook de duitse vertaling van het boek kreeg een prijs. Er kreeg ook nog een toneelstuk van hen een prijs, “ De dochter van Calamity Jane” kreeg de theaterprijs Wim verbeke 1997.

Hoe komt het da Guy Didelez met Patrick bernauw soms samen schrijft.

Guy Didelez wilde al vanaf het tweede leerjaar schrijver worden. Hij begon toen al boeken te schrijven, er raakte weliswaar nooit zo’n boekje af. In het vijfde leerjaar strandde hij al op 40 bladzijden. Toen 14 à 15 jaar was begon hij liefdesgedichten te schrijven. Hij studeerde leraar Nederland, zodat hij nog genoeg tijd had om te schrijven. Doordat hij heel wat tijd had met z’n werk en ook al 3 zonen had stopte hij een tijdje met schrijven. Toen hij voor z’n zonen kinderversjes voorlas kreeg hij de microbe terug te pakken, nu begon hij kinderversje te schrijven, die zond hij door naar heel wat uitgeverijen, maar er kwam geen antwoord. Toen begon hij boeken voor volwassenen te schrijven. Die brachten hem wel geluk, hij vond dus een uitgeverij. Z’n boek “Moordende verhalen” werd wel gepubliceerd, toen schreef hij ‘zuster Virginia” , dat nooit gepubliceerd werd omdat de uitgeverij Heideland-orbis opgedoekt werd. Toen schreef hij het boek “ zwartboek uitgeverij” die hij allen ging publiceren omdat geen enkel uitgeverij hem wilde, dat boek sloeg dan wel aan en plots stond er een uitgeverij aan zijn deur, later werd ‘Niobla’ aan de deur gezet omdat ze het contract niet navolgden, nu stond Guy tegen de muur. Op aanraden van Patrick Bernauw begon Guy Didelez nu jeugdboeken, verhalen, poëzie en dergelijke te schrijven. “Raspoetin” was z’n eerste jeugdboek en meteen een schot in de roos en het kreeg de prijs voor ‘ het beste vlaamse misdaadverhaal’, het werd zelfs in het Zweeds vertaalt en er werd ook een film rond gemaakt. Vanaf 1990 werkte hij veel samen met Patrick Bernauw en werd Guy Didelez één van Vlaanderen Grootste scchrijvers.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen