U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Tim Krabbe - Het Gouden Ei.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/1645 en is laatst upgedate op 28/01/2000.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 566 woorden.

Krabbé, Tim, Het gouden Ei, Bert Bakker, Amsterdam, 14e druk 1995, eerste druk 1984.1. De verwachting: Ik heb de film nu een paar keer gezien en die is erg spannend, dus zal het boek ook wel behoorlijk spannend zijn.

2. Ik vind dit verhaal: Goed spannend.

7. Of dit boek/verhaal mij tot nadenken brengt: Ja dit nodigt mij uit tot nadenken. Eigenlijk, zoals ik het zie, is het de perfecte misdaad, geen getuigen, bewijzen of wat dan ook. En je vraagt je af of mensen dit ook gaan toepassen nadat ze dit verhaal gelezen hebben of gezien hebben op de tv in de film variant. Want in het boek is die na 8 jaar nog niet gepakt nadat hij dit met Saskia had gedaan en Rex.

20. Andere mening: Nee, het boek is nog net zo spannend en goed.

21. Samenvatting: Rex Hofman en Saskia Ehlsvest gaan op vakantie en stoppen ergens om te tanken. Als Rex gaat tanken gaat Saskia naar binnen in de shop om wat drinken te kopen voor onderweg. Als Rex wacht is Saskia spoorloos verdwenen.

Raymond Lemorne denkt na over of hij ook in staat zou zijn om een misdaad te plegen. Hij gaat in zijn vakantiehuisje repeteren en experimenteren voor zijn misdaad. Als hij hiermee klaar is gaat hij naar de benzinepomp en ontmoet Saskia en besluit dat, dat zijn eerste slachtoffer wordt. En ontvoert haar.

8 jaar later is Rex nog steeds bezig met het opzetten van zoektochten en campagnes om Saskia te zoeken. Raymond reageert hierop en Rex begaat uiteindelijk hetzelfde lot als Saskia, hij wordt levend begraven.

Nu zijn ze beiden voorgoed vermist.

30.Structuuropbouw: Het heeft 5 delen.Het is goed opgebouwd, maar niet chronologisch met tijd, er zitten sprongen in. Elk stukje past op zijn plaats. De schrijver houdt informatie achter die hij later vertelt waardoor je blijft lezen en het spannend blijft.

32. Literatuur geschiedenis: Geen idee maar ik weet wel wat over de schrijver.

Hij is geboren op 13 april 1943 in Amsterdam. Hij deed eindexamen hbs-b in 1960. Hij is getrouwd geweest met Liz Snooijink en heeft een zoon Esra.

Zijn moeder is filmvertaalster en ook schrijfster. Tim Krabbé heeft ook wat acteerd en ook psychologie gestudeerd aan de GU in Amsterdam. Maar van beroep is hij altijd schrijver geweest. Zijn romans zijn in 12 talen vertaald, en vier ervan zijn verfilmd. “Spoorloos”, naar het Gouden Ei verfilmd, won in 1988 het Gouden Kalf voor beste Nederlandse film.

39. Alternatieve titels: “Samen in het donker”, ze gaan samen ten onder in het donker. “Niet opgeven”, Rex had nooit opgegeven in het zoeken naar Saskia want uiteindelijk heeft hij haar gevonden. “Dat was alles wat hij wilde”, alles wat Rex wilde weten is wat er met Saskia gebeurd was.

41. Na het lezen vind ik het: Een erg boeiend boek.

Waarom ik het vind: Het is zo simpel om dit uit te voeren en dit kan echt gebeuren met iedereen. Je zou er niet eens bij stilstaan als dit zou gebeuren.

42. Vul aan: Ik begrijp dit verhaal niet helemaal. Ik begrijp het niet helemaal omdat Rex tot het einde wilde weten wat er met Saskia gebeurd was, en dat werd zijn einde. Dat snap ik niet, omdat je op een zeker punt wel kunt raden wat er gebeurd is. En hij zag het niet omdat hij te blind was door zijn nieuwsgierigheid.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen