U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Omdat Het Niet Mag - Verslaving Ingezonden Door: Jan Brown Categorie.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=775 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 610 woorden.

Opstel Over Verslaving

Ik vind dat verslaving een probleem is voor iedereen rond de verslaafde persoon is, omdat verslaving een groot deel speelt in België. 70% van de jongeren in België hebben al een joint aangestoken, maar de verslaafde komen meer bij de mensen tussen de 20 en 25 jaar oude nieuw komende managers van bedrijven. Veel van die verslaafden gaan niet op zoek naar hulp. Dat is vooral het geval bij verslavende middelen die door mensen geaccepteerd zijn, zoals alcohol en medicijnen. Slechts 5 tot 6 procent van de alcoholisten in België heeft hulp gezocht in afkickcentra en ook medicijnverslaafden mensen zien hun problemen niet, ze denken dat het geen kwaad kan, omdat de dokter het heeft voorgeschreven. Als hier niet naar word gekeken, dan wordt de situatie erger en zullen er minder mensen op zoek gaan naar hulp en meer mensen verslaafd raken.

Een verslaafde is afhankelijk van een verslavend middel. Diegene kan lichamelijk ofgeestelijk afhankelijk zijn van een verslavend middel. Als de gebruiker lichamelijk afhankelijk is, krijgt die persoon te maken met lichamelijke reacties wanneer hij of zij stopt met het gebruik van het middel. Een ander lichamelijk verschijnsel is tolerantie, dat betekent dat iemand steeds meer van het middel moet gebruiken om hetzelfde effect te krijgen. Als iemand geestelijk afhankelijk is, denkt de gebruiker dat hij er aan verslaafd aan is of wil iet stoppen omdat de gebruiker denkt dat hij zonder het middel niet goed kan functioneren. Mensen, vooral jongeren, proberen verslavende middelen uit, om bijvoorbeeld mee te doen met andere mensen, om stoer te doen, om grenzen te verkennen, uit nieuwsgierigheid, om verveling te verdrijven, vanwege de spanning (omdat het niet mag), omdat het een trend en hun vrienden doen het ook. Veel jongeren beginnen met roken omdat hun vrienden dat ook doen, omdat ze er anders niet bij horen. Ze zijn bang dat als ze stoppen ze er dan niet meer bij horen, dus blijven ze roken. Maar niet alleen jongeren proberen verslavende middelen uit, ook ouderen proberen ze uit.‘Ik ben verslaafd’, zal je niet gauw uit de mond van een verslaafde horen. Ze denken dat ze nog makkelijk zonder het middel kunnen leven, terwijl de verslaving steeds erger wordt, hoe langer ze het gebruiken. Bij het in nemen op lange termijn van een middel is de kans zeer groot op lichamelijke en geestelijke schade. Bij lichamelijke schade kunnen bijvoorbeeld bepaalde organen minder goed functioneren. Geestelijk kan bij langdurig gebruik een soort van “verhitting” plaatsvinden, gebruikers denken dan alleen nog maar aan het middel. De rest van de gebeurtenissen in het leven van de verslaafde denkt hij niet meer aan, zoals school, eten, met vrienden omgaan en andere.

In Nederland waar soft drugs legaal is ( cannabis ) zijn er relatief weinig drugsverslaafden: 2,5 per duizend inwoners. In België is dat 3,0, in Frankrijk 3,9, in Spanje 4,9, in Italië 6,4 en in Luxemburg 7,2 per duizend inwoners. Hier aan kan gezien worden dat het drugsprobleem in Nederland minder groot is dan in veel van de omringende landen aangezien dat het wel legaal is !!Drugs is gevaarlijk, er zijn veel soorten drugs en aan bijna alle drugs kan je verslaafd worden. Met verdovende middelen kan je je lichaam aantasten en het niet goed meer laten functioneren. Ik zelf heb mensen gezien die drugs nemen, en het zicht is niet mooi.

Ik zet me altijd in het hoofd dat drugs slecht voor je is. Blijkbaar werkt het systeem in Nederland dat als het legaal minder mensen het gaan nemen. Er is niks speciaals aan om drugs te nemen in nederland, en dus denk ik dat jongeren het niet echt leuk vinden.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen