U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Lydia Rood - Weg Van De Zon.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=774 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 651 woorden.

Titel : Weg van de zonSchrijver : Lydia RoodBlz : 215Druk : 5deSamenvatting :

Het boek vertelt over drie families die geldproblemen hebben en in elke familie is er één kind dat geld nodig heeft om zijn wensen te vervullen.

Darlynn woont in Los Angeles, Manuel en Lester ook. Manuel is illegaal binnen gekomen in de USA via een immigrante transporteur. Zij moeten hem nog de helft van het geld, dat ze hem moesten ( 2500 $ ). Lester wil een trip naar Las Vegas maken om in één nacht rijk te worden, en een meisje van zijn school te versieren. Darlynn moet aan haar moeder het onhaalbare bewijzen ( gelijk zijn aan een blanke ). Lester vertrekt met de wagen van zijn ouders naar Gretchen ( het meisje dat hij versiert ) en vertrekt naar Las Vegas. De anderen zijn ondertussen ook allemaal van plan om naar Las Vegas te gaan om daar geld te winnen. Ze ontmoeten elkaar daar op een heel rare manier: ze rijden met de 3 auto’s tegen elkaar op bij een kruispunt, Lester had een paar biertjes op. Jèrome, de klein broer van Darlynn, die achter het stuur was gekropen had geen rijbewijs en de de auto van de familie Dos Santos was door een rood licht gereden ( de vader was moe; had de hele nacht gereden ), zijn auto was niet verzekerd. Lester wordt zwaar gewond tijdens dit ongeval en gaat naar het ziekenhuis. Een paar uur later komt zijn vader binnen en vertelt hem dat de auto al snel tot rolstoel verbouwd is. Hij is verlamd tot aan de bovenkant van zijn benen. De anderen staan aan het uiteinde van zijn bed en vertellen dat het hen erg spijt. Gretchen is daarna ook bij zijn bed gaan staan. Aan het eind van het boek leert Lester voorzichzelf dingen te doen, hij wilt zelfstandig worden.Hoofdpersonen :

In dit boek zijn er eigenlijk 3 hoofdpersonen: Manuel, Lester, Darlynn.

Manuel dos Santos kom uit het Latijns gedeelte van Amerika. Zijn karakter is goed hij denkt optimistisch. Alhoewel hij aan het eind van het verhaal een overval pleegt, begint hij in Amerika een nieuw leven.Lester van Ness is een blanke Amerikaan, die heel rijk is. Op school is hij populair en speelt graag honkbal ( wilt hij later carrière mee maken ). Hij is aardig tegenover de andere mensen, maar nu dat hij verlamd is aan zijn benen zit er geen honkbal carrière in. Toch ziet hij de dingen nog optimistisch en probeert hij van zijn leven het beste te maken.Darlynn Stokes is een zwart meisje. Ze is slim en zit op een school voor heel intelligente mensen. Ze toont ook aan dat haar karakter heel sterk is als ze merkt dat ze op school wordt aangepakt als zwarte en racistisch behandeld door de leraren. Daardoor vermindert haar motivatie om te werken.Ruimte:

Het verhaal speelt zich in Los Angeles, Californië af.

Het zijn 3 parallelle verhalen, die worden verteld door de schrijver en die zich die kruisen in Las Vegas.

Tijd:

Het verhaal speelt zich zeker in de moderne tijd af. 1000 jaar gelden had je geen Las Vegas auto’s en casino’s etc.Mening:

Aan het boek zelf heb ik veel plezier gehad, alleen in het begin begreep ik het boek niet echt. Ze vertellen je van de familie dos Santos en hoe ze illegaal over de grens worden gesmokkeld en nog geld moeten aan de meneer met de snor. Dan ineens over een ander meisje en een jongen, en ik dacht toen dat de familie dos Santos van naam was veranderd zodat die man hen niet kon terug vinden. Maar toen heb ik de achterkant gelezen van het boek waar stond dat het over 3 verschillende families ging, en toen begreep ik het.

Voor de rest vond ik het voor mijn leeftijd geschikt want ik kon alles goed meeleven aangezien de personages in het boek ongeveer dezelfde leeftijd hebben.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen